logo

Tervehdys kaikki golfarit!

Kesäkuun viimeinen viikko on käsillä ja kaikennäköistä onkin myöhäisestä keväästä huolimatta kerennyt tapahtumaan. Itselleni tästä kaudesta on muodostunut tietynlainen välivuosi golfin suhteen, sillä golfreenit jäivät talvella vähiin kevään ylioppilaskirjoitusten vuoksi ja lisäksi asepalvelukseni alkaa heinäkuun kolmantena päivänä Sodankylässä.

Pidimme Kristan kanssa golftutustumisia Ahteen, Haapalan ja Kyösti Kallion koulun oppilaille toukokuun ajan. Lajiesittelyt olivat erittäin mukavia ja antoisia, vaikka vesi satoikin pääasiassa kiinteässä olomuodossa alas taivaalta ja tuuli oli hyytävän kylmää varsinkin rangella. Kaikesta huolimatta oppilaat ja opettajat olivat tyytyväisiä ja innoissaan Liikkuva koulu-hankkeen tarjoamasta mahdollisuudesta päästä kokeilemaan golfia puolentoista tunnin verran. Osallistujamäärät lasten ja nuorten golfkerhossa ovatkin olleet suorastaan räjähdysmäisessä kasvussa tänä vuonna. Parhaimmillaan osallistujia on ollut noin 40, mikä on aivan mahtavaa! Osallistujamäärän kasvun takia tarvitsemmekin lisää ohjaajia mukaan, jolloin kerhon vetovastuut eivät kuormita paljoa yhtä henkilöä. Takasen Sylvesteriin voi olla yhteyksissä tämän asian tiimoilta.

Junior Challenge Tourin eli entisen Aluetourin pohjoisen alueen rankingissa sijoitukseni on kolmen kilpailun jälkeen 11. Paras sijoitus on T8 Vaasassa, joskin ehjää kierrosta ei ole vielä tullut kisoissa pelattua. Nivalan JCT-kisaan osallistuminen on epävarmaa armeijan vuoksi, mutta toivottavasti osallistuminen ainakin syyskuun ensimmäiselle viikonlopulle sijoittuvaan Nivalan FJT eli nuorten SM-kiertueen kisaan onnistuu. Yksi kauden tavoitteistani oli päästä mukaan Alastarossa järjestettäviin lyöntipeli SM-kisoihin ja sinne aukesikin paikka JCT-rankingin kautta. Eli ennen armeijaa kerkeän pelaamaan ainakin yhden hieman isomman sortin kisan.

Pääsin viettämään hieman erilasen juhannusviikon tänä vuonna, sillä olin skotti Gary Orrrin kädinä Linna Golfissa järjestetyssä European Senior Tourin kisassa. Olin menossa sinne jokatapauksessa vapaaehtoiseksi, mutta pääsinkin kädiksi, sillä noin 30 pelaajaa tarvitsi klubin kädin ja meiltä vapaaehtoisiksi ilmottautuneilta kysyttiin halukkuutta kädin tehtäviin. Kisassa oli mukana 54 entista tourjyrää, Garykin oli voittanut ET:llä kahteen otteeseen. Gary pelasi kolme stediä kierrosta yhteistulokseen -4 loppusijoituksen ollessa T9. Tehtäviini kädinä kuului käytännössä kaikkea muuta paitsi greenien linjojen lukemista ja mittojen laskemista. Itse en kyllä olisi osannut lukeakaan Linna Golfin muodokkaita greenejä, eikä Gary kyllä ottanutkaan kolmen kisapäivän aikana kertaakaan kolmea puttia. Kenttä oli vaikeasta keväästä huolimatta hyvässä kunnossa ja greenit olivat tasalaatuisia sekä pohjoisen greeneihin verrattuna erittäin nopeita. Suomen kesä ei kuitenkaan näyttänyt parasta puoltaan, sillä kahtena ensimmäisenä päivänä kisat jouduttiin keskeyttämään pariksi tunniksi ukkosen uhan vuoksi eikä lämpötilakaan hätyytellyt kovin kummoisia lukemia. Kisat olivat kaiken puolin onnistuneet ja Gary toivoikin, että pääsisi kisaamaan Linna Golfiin myös ensi vuonna. Täytyy sanoa, että oli erittäin antoisaa päästä seuraamaan todellisten huippugolfareiden peliä lähietäisyydeltä, kisapäivät olivat ikimuistoisia!

Hyvää kesän jatkoa toivottaen

Junnukapteeni Aaro

Ps. Alla hieman tunnelmia kisapäiviltä

Kommentoi (0) Osumia: 431

Golf-yhteisön toimielimet eivät ehdi pelkästään golfaamaan, on huolehdittava monista asioista myös kauden aikana. Toimihenkilöt tekevät suuren työn arjen pyörittämisessä tehden meitä kaikkia koskevia ratkaisuja ja valintoja.

Nivalassa seura ja kenttäyhtiön tehtävät on eriytetty. Seura huolehtii kilpailutoiminnasta ja pelaajille tuotettavista palveluista. Seura on vuokrannut kentän toimintaansa varten. Seura huolehtii kentän hoidosta ja toiminnan pyörittämisestä.

Kentän omistaja hankkii kentälle tarvittavan hoitokaluston ja vastaa kentän rakenteista, eli tekee parannus- ja muutostyöt. Kenttäyhtiö on velaton, mikä on erityisen huomion arvoinen seikka, sillä on riittävät omat pääomat, josta saamme kiittää yhtiön hallituksen ja perustajien sitkeää työtä ja pitkänäköisyyttä. Yhtiö investoin tänä vuonna uuteen karheikkoleikkuriin, jonka työn jäljestä olemme jo saaneet nauttia. Tehokas leikkuri tekee paremman jäljen ja seuran näkökulmasta tekee sen aiempaa tehokkaammin, jolloin säästämme työtunteja. Säästyneen työajan voimme käyttää muuhun kentän hoito- tai kehittämistyöhön.

Kenttä halutaan pitää hyvässä kunnossa ja hyvin pelattavana. Tämä vaatii työtunteja ja rahaa, joka on tänä vuonna erityisesti huolen aiheena. Palvelutason ylläpitäminen vaatii tietyn resurssin, joka tulee suurelta osin pelaajilta. Kentän markkina-alueelta olisi löydettävä lisää lajista kiinnostuneita ja innokkaita pelaajia. Uudet pelaajat tuovat lisää välttämätöntä elinvoimaa kentän ylläpitoon.

Kuluvan kesän aikana seurataan erityisesti talouden kehittymistä. Seuran tehtävänä on huolehtia kentän kunnosta ja pelattavuudesta, sekä kilpailutoiminnasta.

Haastan kaikkia jäseniä toimimaan tulevaisuustyöhön mukaan. Puhukaa lajin puolesta, sen tuottamista terveyshyödyistä. Uudet pelaajat ovat meille tärkeitä, huolehditaan siitä, että uusi ihminen tuntee aina olevansa tervetullut kentälle ja porukaan jäseneksi. Juniorityön tukemiseksi on kehitetty tuotteistettu malli, jolla halukkaat voivat kohdentaa tukensa juuri juniorityöhön. Yritystapahtumia sopii lisää kentälle, puhukaa mahdollisuudesta yrittäjätuttavillenne. Jokainen meistä on lajin ja kentän markkinoija.

Yhteisin ponnistuksin voimme pitää rakkaan lajimme harrastamismahdollisuuden hyvässä kunnossa ja turvata sen tulevaisuuden.

Markku Pietikäinen
puheenjohtaja

Kommentoi (0) Osumia: 770

Kauden aloitus on käsillä, vaikka säät ovat pysyneet kylminä. Aurinko kuitenkin voittaa!

Tulevaan pelikauteen lähdemme iloisella mielellä tekemään entistä parempaa kokemusta lajin parissa. Kenttäyhtiö on panostanut kentän hoitoon merkittävästi. Uusi karheikkoleikkuri on tulossa lähiaikoina. Sen tehokkuuden avulla pystytään karheikot pitämään helpommin ja pienemmällä työpanoksella pelattavassa kunnossa. Kentän alueelta ja ympäristöstä on poistettu puustoa, sen tarkoituksena on parantaa erityisesti viheriöiden ja lyöntipaikkojen tuulettumista ja valoisuutta. Nämä ovat ensiarvoisia ruohon kasvun  ja siten myös pelaajan kannalta.

Kentän alueelle laitettiin talven aikana 50 linnunpönttöä, toivottavasti linnut havaitsevat tarjonnan mieleiseksi ja jäävät iloksemme kentälle. Seurataan käyttöastetta ja jatketaan saadun palautteen mukaisesti. Pönttöjä on kahdenlaisia, umpipönttö on kirjosiepolle ja avopönttö harmaasiepolle. Rakentamis ohjeet on Birdlife Suomen. Kiitos senioreille tästä työstä.

Seuran puolella on panostettu markkinointivälineiden tekemiseen. On tuotteistettu palveluita niiden myyntityön helpottamiseksi. Lisäksi juniorityön tukemiseksi on tehty omat tuotteensa, joita tarjotaan aktiivisesti alueen yrityksille.

Klubille tulee uutena palveluna keittolounas mahdollisuus, tämä on merkittävä palvelulisä tarjontaan. Keitto on helppo ja nopea tapa nauttia pelin jälkeen, kevyenä sen voi nauttia vaikka ennen kierrostakin.

Saimme viime vuonna toteutetusta Pelaaja ensin –kyselystä hyvää tietoa toiminnan edelleen kehittämiseksi. Esille tulleisiin kehittämiskohtiin panostetaan resurssien puitteissa. Yhtenä toimena on etäisyysmerkintöjen ja next tee- merkintöjen parantaminen.

Tervetuloa mukaan Krista, mukava saada sinut jatkamaan Jussin työtä ja suuri kiitos Jussille tehdystä työstä golfin harrastajien hyväksi. Menestystä tuleviin tehtäviin molemmille.

Tervetuloa uusi kausi! Olemme kaikki harrastajat lajin ja oman kentän lähettiläitä, muistetaan laittaa aina hyvä sana golfin ja kentän puolesta.

puheenjohtaja

Markku Pietikäinen

Kommentoi (0) Osumia: 491

Kentänhoitajamme Harri suorittaa kentänhoitajan ammattitutkintoa ja oli maaliskuussa Portugalissa työharjoittelussa.
Tässä vähän Harrin mietteitä reissussa.
-Mika

 

Hei,

Kentänhoidon terveisiä. Kevään hoitotyöt on aloitetettu Portugalissa maaliskuussa. Olimme kurssikaverini Jukka Jokitalon ( Tarina Golf) kanssa 4 viikkoa työharjoittelussa etelän auringossa ja vaikka kelit ei täysin olleet parhaimmat niin reissu oli antoisa kenttiin, erilaisiin ihmisiin sekä kultuuriin tutustumisessa kuin myös pelaamisen merkeissä. Kentän hoidollisesti reissusta ei hirveästi uutta tuonut mutta jotain pientä tietenkin. Työpäivät oli ihan kuten Suomessa ja illat pelattiin mitä kelit antoi myöden.

Ensimmäinen kenttä Quinta da Marinha. Cascaisissa noin 30 km Lissabonista etelään. Hieno puistomainen kenttä, jossa joitakin kapeita par 4 väyliä tuomassa haastetta sekä muutama tosi mielenkiintoinen par 3 väylä.
Todella hieno ja pelaamisen arvoinen kenttä.
Seuraavaksi olimme Onyria Palmeras kentällä Lagosissa. 250 Km etelään Lissabonista.
Upea 18 reikäinen puistomainen kenttä . Lisäksi 9 reikäinen Links kenttä ihan meren rannassa. Oli tuuliset kelit, joten pääsi kyllä pelaamaan haastavissa olosuhteissa. 
Kenttä sijaitsee kukkulalla, joten väylien muotoja hyväksikäyttäen on mahdollista pelata hyvää tulosta. 

Toivotaan meille kaunista kesää, jotta saamme kentän hienoon kuntoon. Onhan meillä juhlavuosi.

Ohessa muutamia kuvia reissusta. Ja kerron kyllä mielelläni lisää kentistä jos jotakuta kiinnostaa.

T. Harri Seppänen

 Harri Quinta da Marinhan kentänhoitohommissa.

 Quinta da Marinha

 Työkavereita Quinta da Marinhassa

 Rannikkoa

Kuvassa vasemmalta Jukka Jokitalo ja Harri Seppänen Onyria Palmerasin kentältä

Kommentoi (0) Osumia: 522

Seuramme yhteystiedot:
Nivalan Seudun Golf ry
PL 47 (Ravitie 60)
85500 NIVALA   

Aukiolotiedot:
Kenttä:
Suljettu 17.10 ->
Range:
Suljettu 16.10 ->
Lähipelialue:
Suljettu 17.10 ->

Klubi/Kahvio aukioloajat: 
Suljettu tältä kaudelta 9.10 alkaen

Toimiston aukioloajat:
Ei säännöllistä päivystystä toimistolla loma-aikaan
Toiminnanjohtajan tavoittaa puhelimitse ja sähköpostitse talvikaudella
toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi / 08 443700

Puhelimet:
Toimisto: 08 443 700
Caddiemaster: 050 3641 666
e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.nivalanseudungolf.fi