Aaron blogia vuoden vaihteessa

Aaron blogia vuoden vaihteessa

Tervehdys!

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää saamastani huomionosoituksesta tultuani valituksi NSG:n Vuoden Golffariksi 2017. Olin todella yllättynyt, kun huomasin erään tavallisen palveluspäivän iltana Sodankylässä Mikalta tulleen whatsapp-viestin, jossa Mika kertoi valinnan osuneen minuun. Varusmiespalveluksen aikana on toisinaan tullut uhrattua varsin vähän ajatuksia golffille. Kiitokset vielä kerran niin seuralle kuin kaikille muillekin, tukenne on ollut matkan varrella aina tärkeätä!

Minusta ei ole varmasti kenelläkään viime vuoden heinäkuun kolmannen päivän jälkeen kovinkaan paljoa havaintoja, sillä astuin tuona päivänä varusmiespalvelukseen Jääkäriprikaatissa Sodankylässä. Laskeskelin, että kierroksia kertyi loppukauden aikana suunnilleen tusinan verran eli jonkinlaisesta välivuodesta golffin suhteen voidaan puhua. Täten myös Nivalan JCT-osakilpailu jäi kauden ”päätöskilpailukseni”, toki silloin tähän astisen urani paras kilpailukierros 73 lyöntiä riitti voittoon. Itselläni sattui olemaan juuri tuona päivänä lomapäivä, joten pääsin osallistumaan kotikilpailuun, mutta kilpailun lopputulokset ratkesivat minun jo ollessa lomakyydissä. Onneksi kisassa ei päädytty uusintaan, silloin olisin ollut automaattisesti kakkonen tuloksissa. Niin Botnia Golfissa järjestetyt reikäpelin SM-kisat kuin syksyn Nivalan FJT-osakilpailu jäivät osaltani väliin varusmiespalveluksen takia. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että parempi olikin, etten väkisellä koittanut päästä näihin kisoihin,sillä  paras terä pelistä olikin jo jäänyt heinäkuun alun puolelle. Eikä väkisellä pelaamisesta ja kilpailemisesta tule yleensä yhtään mitään.

Nivalan JCT-osakilpailussa menestymisen lisäksi positiivisena kokemuksena kaudesta 2017 jäi mieleen Alastaron lyöntipelin SM-kisat alle 21-vuotiaiden poikien sarjassa. Vaikka lopputuloksissa nimeni kohdalla lukee aina niin tylyltä kuulostava kirjainyhdistelmä MC, pitää muistaa se että olin toisena päivänä tuloksellani 75 lyöntiä kirkkaasti sen päivän kymmenen parhaan pelaajan joukossa sarjassani. Lyönti oli kuitenkin liikaa kahden päivän yhteistuloksessani ja olin kierrostuloksillani 86 ja 75 ensimmäinen cutista tippunut pelaaja 24 parhaan pelaajan jatkaessa finaalikierrokselle. Toisen kierroksen loppupuolisko oli parasta peliä omalta osaltani koko kauden aikana, sillä pelasin viimeiset 12 väylää kaksi alle parin. Menestyminen tuon tason kisoissa vaatii kuitenkin aina tasaita suorittamista eikä 11 lyönnin eroon kierroksien välillä ole yksinkertaisesti varaa.

Positiivisia merkkejä oli havaittavissa kuluneella kaudella myös seuramme junioritoiminnassa. Keväällä Kristan ja minun johdolla vedetyt lähikoulujen golftutustumiset menivät oikein mainiosti ja lajimme tunnettavuutta saatiin varmasti nostettua nivalalaisten lasten ja nuorten keskuudessa. Keväällä tehty työ näkyikin alkukesän ajan golfkerhossa runsaslukuisena osanottajajoukkona, mutta hyvä draivi ei jatkunut läpi kauden, vaan kävijämäärät lopahtivat kerhossa kesän kuluessa kohti syksyä. Tässä onkin meillä seuran junioritoiminnan pyörittäjillä pohdittavaa, että miten golfkerho saadaan pidettyä vetovoimaisena läpi koko kesän ajan ja miten junioreiden omille green card- kursseille saataisiin enemmän väkeä. Minusta olisi hienoa, jos jäsenistö antaisi rohkeasti palautetta junioritoiminnastamme. Itse olen sitä mieltä, että lajimme kasvua niin juniori-ikäisten kuin vanhemman väen keskuudessa jarruttaa lajimme huono tunnettavuus toiminta-alueellamme. Myöskin lajien kova keskinäinen kilpailu harrastajista aiheuttaa omat haasteensa. NSG:llä on paljon potentiaalia kasvaa, puitteista se ei jää kiinni. Tulevalla golfkaudella 2018 onkin aika kaivaa tuo olemassa oleva potentiaali esiin.

Hyvää golfkauden 2018 odotusta toivottaen

junnukapteeni Aaro