Alkukauden yhteenvetoa

Alkukauden yhteenvetoa

Alkukauden yhteenvetoa

Nyt on käännytty kesäkuun puolelle ja vaikka nyt on kylmempää, niin paranemaan päin näyttää ainakin päivälämmöt pelaamisen suhteen.

Pelaaja Ensin -jäsentyytyväisyys kyselyn ensimmäinen kierros on menossa ja jäsenistö on arvottu neljään eri sektoriin kauden aikana.
Arvostamme palautteitanne kehittyäksemme ja pyrimme ottamaan kaikki toiveet resurssien puitteissa huomioon, joten rohkeasti vaan vastaamaan, mikäli kyselyn saitte.

Tässä vähän yhteenvetoa tältä kaudelta tähän mennessä.

Pelikierroksia on pelattu enemmän kuin viime vuonna toukokuun loppuun.
Kuitenkin ollaan muutamaa aikaisempaa vuotta perässä, mutta ottaen huomioon myöhäisen avauksen, niin ihan kohtaisesti on ollut pelaajia.

v.2019 v.2020 v.2021 v.2022 v.2023
Avauspvm 21.4. 29.4. 20.4. 6.5. 5.5.
KAIKKI 2397 3002 2764 1796 2257
OMAT HARJ 1510 2345 1880 1331 1432
VIERAS HARJ 603 595 571 158 515
OMAT KISA 164 54 207 198 181
VIERAAT KISA 120 8 106 109 203

Jäsenmaksun maksaneita on 445 kpl, joka on kymmenkunta enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.
Vielä kuitenkin on reilu 100 jäsentä, jotka eivät ole kauteen aktivoituneet. Osa toki on voinut vaihtaa seuraakin, mutta varmaan moni odottelee vielä kelien lämpenemistä.
Heille ja välivuosia pitäneille meillä on hyviä tarjouksia ”vähän pelaavien” paketin muodossa sekä alennetulla kausikortilla, joten ei muuta kuin heille vinkkaamaan.
Hinnasto – Nivalan Seudun Golf

Uusien pelaajien osalta, ihan kaikki alkeiskurssit eivät ole toteutuneet, mutta greencardien kautta on saatu koulutettu parikymmentä golffarin alkua harrastuksen pariin.  Muistakaa myös, että kipinäkierroksilla voi edelleen rauhalliseen aikaan käyttää ei greencardin- omaaville veloituksetta pari kertaa.  Keskimäärin NSG:llä uusia pelaajia on tullut 40-80 kauden aikana ja meillehän sopii kyllä hyvin.

Kentällä väylät talvehtivat kohtuuhyvin ja niille ei isompia kylvöjä ole tarvinnut tehdä. Kertaalleen ne on lannoitettu toukokuun puolessa välissä ja kasvu hyvällä mallilla. Joitain paikkakylvöjä varmasti, mutta prioriteetti on tällä hetkellä viheriöissä ja lyöntipaikoissa.

Lyöntipaikat ottivat jonkin verran nokkiinsa talvesta ja ne on pariinkin otteeseen kylvetty uudelleen ja vielä sinne ei olla saatu täyttä viherpeitettä. Edistymistä on kuitenkin tapahtunut ja töitä jatketaan.

Viheriöistä talvivaurioita oli etuysillä ja puttigriinillä takaysiä enemmän. Lähinnä lumihome aiheutti vauriota, mutta muutamaan lanttokohtaan myös jääpolte teki osansa.

Juuri ennen avausviikonloppua viheriöt ja lyöntipaikat pystyleikattiin ja kylvettiin, dressattiin hiekalla. Lisäksi kastelujärjestelmäkin saatiin toimintaan heti avausviikonlopun jälkeen ja tietenkin niitä on lannoitettu useaan otteeseen suunnitelman mukaisesti.
Lämpöisistä toukokuun puolen välin keleistä huolimatta kasvu ei lähtenyt mielestämme tarpeeksi nopeaan liikkeelle ja viimeksi viime viikolla viheriöt (erityisesti etuysi) kylvettiin uudelleen ja ihan toivotusti sekään kylvö ei lähtenyt itämään, joten ensi viikolla jatketaan työtä.
Ensi viikolla päästään tekemään vielä täydennyskylvöjä hiekkadressauksineen ja ennen sitä mm. pystyleikkausta. Toivotaan siis, että kelit lämpenee ja kasvu saadaan kunnolla käyntiin, niin leikkuukorkeuttakin päästään laskemaan vielä lisää halutulle tasolle.

Karheikko ollaan saatu pidettyä kohtuullisen hyvin kurissa, vaikkakin aina alkukaudesta se jossain vaiheessa ottaa kasvupiikin joka on haastava saada pidettyä kurissa.

Hiekkaesteiden kunnostusta jatketaan ja osaan esteistä lisätään hiekkaa kun ne ensi saadaan siistittyä.

Pahoittelemme hoitotöistä aiheutuu haittaa pelaamiselle ja pyrimme aina tekemään tilaa mahdollisimman nopeasti. Muistetaan myös pelaajina huolehtia turvallisuudesta, malttaen olla lyömästä liian lähelle työntekijöitä ja toki myös muita pelaajia.

Lisäksi pidetään paikat siistinä eli ei roskata, ajetaan golfautoilla nätisti sekä paikataan jälkemme, niin meidän hieno harrastuspaikkamme on niin omille, vieraille sekä uusillekin pelaajille viihtyisä ympäristö olla.

Lisäksi arvostamme apuanne markkinoida lajia passivoituneille kavereille sekä uusille harrastajille, niin kentällä riittää säpinää tulevaisuudessakin.

Hyvää golfkautta kaikille,
Mika/NSG