Junnukapteeni Aaron alkukauden kuulumiset

Junnukapteeni Aaron alkukauden kuulumiset

Tervehdys kaikki golfarit!

Kesäkuun viimeinen viikko on käsillä ja kaikennäköistä onkin myöhäisestä keväästä huolimatta kerennyt tapahtumaan. Itselleni tästä kaudesta on muodostunut tietynlainen välivuosi golfin suhteen, sillä golfreenit jäivät talvella vähiin kevään ylioppilaskirjoitusten vuoksi ja lisäksi asepalvelukseni alkaa heinäkuun kolmantena päivänä Sodankylässä.

Pidimme Kristan kanssa golftutustumisia Ahteen, Haapalan ja Kyösti Kallion koulun oppilaille toukokuun ajan. Lajiesittelyt olivat erittäin mukavia ja antoisia, vaikka vesi satoikin pääasiassa kiinteässä olomuodossa alas taivaalta ja tuuli oli hyytävän kylmää varsinkin rangella. Kaikesta huolimatta oppilaat ja opettajat olivat tyytyväisiä ja innoissaan Liikkuva koulu-hankkeen tarjoamasta mahdollisuudesta päästä kokeilemaan golfia puolentoista tunnin verran. Osallistujamäärät lasten ja nuorten golfkerhossa ovatkin olleet suorastaan räjähdysmäisessä kasvussa tänä vuonna. Parhaimmillaan osallistujia on ollut noin 40, mikä on aivan mahtavaa! Osallistujamäärän kasvun takia tarvitsemmekin lisää ohjaajia mukaan, jolloin kerhon vetovastuut eivät kuormita paljoa yhtä henkilöä. Takasen Sylvesteriin voi olla yhteyksissä tämän asian tiimoilta.

Junior Challenge Tourin eli entisen Aluetourin pohjoisen alueen rankingissa sijoitukseni on kolmen kilpailun jälkeen 11. Paras sijoitus on T8 Vaasassa, joskin ehjää kierrosta ei ole vielä tullut kisoissa pelattua. Nivalan JCT-kisaan osallistuminen on epävarmaa armeijan vuoksi, mutta toivottavasti osallistuminen ainakin syyskuun ensimmäiselle viikonlopulle sijoittuvaan Nivalan FJT eli nuorten SM-kiertueen kisaan onnistuu. Yksi kauden tavoitteistani oli päästä mukaan Alastarossa järjestettäviin lyöntipeli SM-kisoihin ja sinne aukesikin paikka JCT-rankingin kautta. Eli ennen armeijaa kerkeän pelaamaan ainakin yhden hieman isomman sortin kisan.

Pääsin viettämään hieman erilasen juhannusviikon tänä vuonna, sillä olin skotti Gary Orrrin kädinä Linna Golfissa järjestetyssä European Senior Tourin kisassa. Olin menossa sinne jokatapauksessa vapaaehtoiseksi, mutta pääsinkin kädiksi, sillä noin 30 pelaajaa tarvitsi klubin kädin ja meiltä vapaaehtoisiksi ilmottautuneilta kysyttiin halukkuutta kädin tehtäviin. Kisassa oli mukana 54 entista tourjyrää, Garykin oli voittanut ET:llä kahteen otteeseen. Gary pelasi kolme stediä kierrosta yhteistulokseen -4 loppusijoituksen ollessa T9. Tehtäviini kädinä kuului käytännössä kaikkea muuta paitsi greenien linjojen lukemista ja mittojen laskemista. Itse en kyllä olisi osannut lukeakaan Linna Golfin muodokkaita greenejä, eikä Gary kyllä ottanutkaan kolmen kisapäivän aikana kertaakaan kolmea puttia. Kenttä oli vaikeasta keväästä huolimatta hyvässä kunnossa ja greenit olivat tasalaatuisia sekä pohjoisen greeneihin verrattuna erittäin nopeita. Suomen kesä ei kuitenkaan näyttänyt parasta puoltaan, sillä kahtena ensimmäisenä päivänä kisat jouduttiin keskeyttämään pariksi tunniksi ukkosen uhan vuoksi eikä lämpötilakaan hätyytellyt kovin kummoisia lukemia. Kisat olivat kaiken puolin onnistuneet ja Gary toivoikin, että pääsisi kisaamaan Linna Golfiin myös ensi vuonna. Täytyy sanoa, että oli erittäin antoisaa päästä seuraamaan todellisten huippugolfareiden peliä lähietäisyydeltä, kisapäivät olivat ikimuistoisia!

Hyvää kesän jatkoa toivottaen

Junnukapteeni Aaro

Ps. Alla hieman tunnelmia kisapäiviltä