Kentällä käyttäytymisestä!

Kentällä käyttäytymisestä!

Jonkin verran on ollut puuteita kenttäkäyttäytymisessä ja tässä vähän muistutusta asiaan!

Lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen
Erityisesti lyöntijälkiä on väylillä paljon, joiden paikkaamiseen pyydetään parannusta.
Huomiotavaa on, että pelaajat saavat myös paikata muidenkin jälkiä niitä havaitessaan.

Ohittaminen ja ohitusluvan antaminen
Hyviin tapoihin kuuluu, että toisia pelaajia ei ohitella kentällä ilman heiltä pyydettyä lupaa edes tauolla. Tähän asiaan kuuluu myös väylien yli ”hyppiminen”. Golfkierros alkaa NSG:llä 1 tiiltä ja keskiviikkoisin 10 tiiltä. On kuitenkin aina mahdollista lähteä pelaamaan jälkimmäistä puoliskoa kentästä, mikäli edeltävältä väylältä ei ole tulossa pelaajia. Takaa tulevilla tässä tapauksessa AINA etuajo-oikeus.
Hyviin tapoihin myös kuuluu, että mikäli oma ryhmänne ei pysy edellä menevien matkassa, on kohteliasta päästää takaa tulevat pelaajat ohitse, jos he pelaavat nopeammin. Tärkeää on kuitenkin pitää kiinni omasta pelinopeudestaan, jotta oman ryhmänkin peli etenee.

Hidas pelaaminen ja liian nopea pelaaminen
On selvää, että toiset ryhmät pelaavat nopeammin kuin toiset. Kentällämme pelataan paljon kierroksia 2-3 hengen ryhmissä ja yksi täysi lähtöryhmä ei välttämättä pysty pelaamaan yhtä nopeasti kuin pienemmät ryhmät. Kenttämme tavoiteaika kierrokselle on kuitenkin noin 4 tuntia. Toivoisimmekin, että pelaajat huomioisivat toiset pelaajat paremmin ja olisivat kärsivällisempiä myös takana tullessaan. 
Toisin sanoen ei olla liian hätäisiä ohittamaan, vaan esimerkiksi ruuhkaisessa tilanteessa yhdistetään 2 hengen ryhmät yhdeksi, mikäli edessä on useampi hitaampi ryhmä. Hitaampia ryhmiä taasen pyydämme tarkkailemaan pelinopeuttaan varsinkin, jos edessä on tyhjää ja tarvittaessa päästämään nopeampia ryhmiä ohitse.

Rangepallojen lyöminen lähipelialueella
Rangepalloja saa käyttää harjoitteluun myös lähipelialueella, mutta niitä ei saa lyödä sieltä käsin rangelle! Rangepallot myös kerätään koriin takaisin ja ne voi viedä takaisin palloautomaatin viereen, mikäli niitä ei halua enää rangella käydä lyömässä.

Ruohorangelta lyöminen
Ruohorangelle on tehty ohje, miten narulla rajatulta alueelta tulee lyödä.  Ajatuksena on lyödä mahdollisimman pieneltä alalta lyöntijälkiä, jotta korjaaminen on helpompaa. Huomioikaa myös turvallisuus, jos osa pelaajista lyö matoilta ja osa ruoholta.

Asiaton oleskelu kentällä
Kentällä on liikkunut asiattomia henkilöitä lähinnä uimamontun suunnalta ja viime viikonloppuna oli muutamalla viheriöllä ja bunkkereissa rällätty mopoillakin. Mikäli havaitsette asiatonta oleskelua kentän alueella pelatessanne, voitte pelaajana kohteliaasti kehottaa henkilöitä poistumaan heidän omaan turvallisuuteensa vedoten. Ongelmatapauksissa voitte olla yhteydessä toiminnanjohtajaan tai kenttämestariin.

Lähtöajoista
Tarkistakaa pelaamaan lähtiessänne, onko ryhmäänne tullut muita pelaajia, koska moni yksin pelaaja on saattanut siihen ilmoittautua lähtöaikanne varaamisen jälkeen.

NSG:n henkilökunta