Kilpailumääräykset

Kilpailumääräykset

KILPAILUMÄÄRÄYKSET 2023
(päivitetty 12.5.2023)

Ilmoittautuminen: Kilpailuun voidaan ilmoittautua joko klubin ilmoitustaululla olevaan listaan, nexgolf –jäsensivuilla tai seuran nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy kilpailuinfon määräämänä ajankohtana ja jälki-ilmoittautuminen sen jälkeen on mahdollista, mikäli kilpailussa on vielä tilaa. Kilpailun lähtölistat on nähtävillä kilpailua edeltävänä päivänä klo 18.00 mennessä, seuran nettisivuilla sekä nexgolf -jäsensivuilla. Mikäli kilpailussa on useampi sarja, voi pelaaja ilmoittautua vain yhteen sarjaan.

Kilpailumaksut:Kunkin kilpailun kilpailumaksu on nähtävillä kisainfosta. Jälki-ilmoittautuminen on 1,5 kertainen, joka peritään lähtölistojen julkistamisen jälkeisistä ilmoittautumisista. Pelilipuilla osallistuessa kilpailuun, peritään kilpailumaksu normaalisti. Ostettaessa aikuisen, opiskelijan tai juniorin täysihintainen greenfee, pelaajalta ei peritä kilpailumaksua.

Osanottajamäärät: Kilpailutoimikunnan päätöksellä voidaan osanottajamäärää rajoittaa. Sarjan järjestämiseksi pitää olla osallistujia vähintään neljä (4). Sponsori voi järjestää sarjan myös vähemmille pelaajille. Viikonloppukisat alkavat pääsääntöisesti klo 9.00. Kunkin kisan alkamisajankohta on kuitenkin nähtävillä kisainfosta. Kisoissa on lyöntipaikka määrätty pelaajille. Yli 70-vuotias seniori voi halutessaan valita teen seuran omissa avoimissa kisoissa, poikkeuksena senioreiden 5-seuran ottelu, jossa omat säännöt. Alle 15-vuotias juniori voi halutessaan valita teen seuran omissa avoimissa kilpailuissa. Caddie on kisoissa sallittu, mutta pelaaja on kuitenkin vastuussa hänestä ja hänen käytöksestään. Caddie voidaan tarvittaessa poistaa, mikäli hän aiheuttaa häiriötä. Mikäli kilpailuissa on pituus- ja tarkkuuslyöntikisa, se on yhteinen keltaiselta ja punaiselta teeltä pelaaville. (Punaiselta teeltä lyöville on omansa, jos sponsori niin haluaa.) Pallo pitää olla lyhyeksi leikatulla osalla ja kakkospalloa ei hyväksytä.

Palkinnot: Palkinnot jaetaan osallistujamäärien suhteen, ellei kilpailun sponsori toisin halua. Kilpailija voi saada palkinnon vain yhdessä sarjassa. Paras tai parhaat scr-tulokset palkitaan joka kisassa ja niitä ei luokitella omaksi sarjaksi, ellei kilpailukutsussa sitä erikseen mainita. Mikäli kilpailija ole palkinnonjaossa läsnä, saa palkinnon klubilta. Tavarapalkinnot annetaan sponsorin toiveiden mukaan. Arpapalkinnot annetaan vain paikallaolijoille, jotka eivät muista sarjoista palkintoja saaneet.

Osanoton peruuttaminen: Jos kilpailija peruuttaa osallistumisen ilmoittautumisajan jälkeen, on hän velvollinen maksamaan kilpailumaksun. Mikäli kilpailijalla on hyväksyttävä syy, sairaus tms, ja hän ilmoittaa siitä välittömästi, voidaan myöntää vapautus kilpailumaksusta. Seuraavaan kilpailuun ei voi osallistua ennen kuin maksu on suoritettu.

Kortin täyttäminen: Tuloskortin kilpailija saa ilmoittautumisen yhteydessä. Kilpailija on vastuussa kortin esitäytettyjen tietojen oikeellisuudesta. Kilpailuissa kortti täytetään pelattujen reikien järjestyksessä.
Tuloskortin tahallisesti palauttamatta jättämisestä rangaistuksena on yhden avoimen kisan yli kestävä kilpailukielto sekä 20 euron sakko.

Tasoitukset: Suurin kilpailuissa käytettävä pelitasoitus (slope) on 36, ellei kilpailukutsussa toisin määritetä.

Joukkuepelien tasoitukset: Tasoitus lasketaan scramblessa seuraavasti; tarkat slopet yhteen ja kerrotaan 0,25. Normaali pyöristyssääntö. Saatu tasoitus ei voi olla enempää kuin pienemmän oma. Pallo lyödään paikaltaan (ellei siirtosääntö) ja se lyö ensin kenen pallo valitaan. Toinen lyönti normaalin yhden mailanmitan droppi -säännön mukaisesti. Esteessä pallo asetetaan paikalleen siten, että pallon asema on vastaava kuin ensin lyöneen. (ei aseteta edellisen lyöntijälkeen). Raffista ei saa pudottaa väylälle eikä semi-raffiin, eikä semi-raffista väylällä. Tasoituskerroin 3 hengen scramblessa on 0,10. Muuten laskukaava on sama kuin edellä. 3 hengen Texas Scramblessa tasoituskerroin on 0,2. Muuten laskukaava on sama kuin edellä. Greensomessa tasoitus lasketaan seuraavasti; 60% pienemmästä tasoituksesta ja 40% isommasta tasoituksesta lasketaan yhteen. Normaali pyöristyssääntö. Bestball –kilpailut pelataan 3/4- tasoituksin.

Hcp reikäpelien tasoitus: Reikäpelien tasoitus on pelitasoitusten (slope) erotus, joka huomioidaan hcp reikäjärjestyksessä 1:stä lähtien.

Tasatilanteen ratkaiseminen: Mikäli kilpailijoilla on scr-kilpailussa sama lopputulos, ratkaisee viimeinen 18, 9, 6, 3, 1 ja arpa. Seuranmestaruudesta pelataan 9 reiästä alkaen uusinta kunnes paremmuus selviää. Tasoituksellisissa kisoissa pienempi slope ja sen ollessa tasan viimeinen 18,9,6,3,1 ja arpa ratkaisee voittajan. Reikäpelissä jatketaan jatkorei’illä, kunnes voitto ratkeaa. Jatkoreiät pelataan kierroksen aloitusreiästä lähtien. Hcp reikäpelissä tasoitus on käytössä myös jatkorei’illä.

Kilpailumuodot: Avoimiin kilpailuihin voi osallistua kaikki green cardin omaavat pelaajat myös muista seuroista. Seuranmestaruuskisat on tarkoitettu vain oman seuran (kotiseuran) pelaajille. Mikäli pelaaja on useamman seuran jäsen, voi hän kuitenkin osallistua klubimestaruuskisoihin sekä edustaa seuraa esimerkiksi seuraotteluissa. Kutsukilpailut on tarkoitettu erikseen kutsutuille pelaajille.

Myöhästyminen:Jos pelaaja saapuu tiille 5 minuutin sisällä lähtöajastaan ja on valmiina avaamaan, on rangaistus lyöntipelissä kaksi lyöntiä ja reikäpelissä reiän menetys. Mikäli pelaaja myöhästyy yli 5 minuuttia, suljetaan hänet pelistä.

Kulkuneuvojen käyttö kilpailuissa: Kulkuneuvon käyttö kilpailussa edellyttää lupaa kilpailunjohtajalta.

Tavoiteaika ja tauko 9. ja 10. reiän välillä kilpailuissa: Tavoiteaika kilpailuissa on 3-4 hengen ryhmille 4 tuntia 15minuuttia. Jos ryhmä jää aikataulusta omasta syystään, voi tuomari tai kilpailunjohtaja määrätä ryhmän aikatarkkailuun: Säännön 6-7 mukaan pelaajan on pelattava viivyttelemättä. Jos pelaaja etenee muita hitaammin, eikä hidastelu johdu ohituksesta, pelaajat joutuvat aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen enemmän aikaa kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 mukaisesti: ensimmäinen rikkomus; yksi lyönti tai 1pb, toinen rikkomus; kaksi lyöntiä tai 2pb, useampi rikkomus; pelistä ulos sulkeminen.

18 reiän kilpailuissa on sallittua pitää 9 min tauko reikien 9. ja 10. välillä, jos ryhmä ei ole jäänyt omasta aikataulustaan tai edellä pelaavasta ryhmästä.

Kilpailun keskeyttäminen ja jatkaminen: Mikäli kilpailu keskeytetään (kaksi pitkää summerin ääntä) ukkosen vuoksi, pelaajan on merkittävä pallonsa ja hakeuduttava välittömästi klubitalolle. Pelin jatkumisesta ilmoitetaan yhdellä pitkällä summerin äänellä.