Kuuraisella kentällä pelaaminen kielletty!

Kuuraisella kentällä pelaaminen kielletty!

Eilen oli aikaisin aamulla ensimmäistä kertaa tälle syksyä kunnolla kuurainen maa, joten muistutuksena vanha teksti.
Ajanvarauksissa otetaan käytäntö, että lähtöajat on suljettuina klo 10 asti ja niitä avataan aamuisin heti kun tiedetään onko pelaaminen ennen sitä ks. päivänä mahdollista!
Kuuran ollessa maassa myös lähipelialue on pois käytöstä!

Öiden viileentyessä pelaajien tulee muistaa, että kuuraisella ja/tai jäisellä kentällä ei saa pelata!
Maltetaan odottaa lämpötilan nousua parin kolmeen asteeseen, jotta kuura kerkeää lähteä viheriöiltä pois.
Kentänhoitokaan ei mene kuuraiselle kentällä ja pääsette siis mu
Kentänhoito myös pyrkii ottamaan kasteen pois arkisin ja kisapäivinä sekä viheriöltä joka päivä.
Tämä parantaa ruohon tautikestävyyttä ja mukavoittaa pelaamista.

Lisäksi pelaajilta pyydetään tarkkuutta lyönti- ja alastulojälkien korjaamisessa!
Näin syksyllä esimerkiksi paikkaamaton alastulojälki on erittäin otollinen kasvupaikka vaikka homeitiöille, jotka tuhoavat kasvuston isoltakin alalta.

”Miksi golfia ei pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?”

Yksiselitteinen vastaus: ”heinä kuolee”.
Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla.
Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille. Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.
Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.
Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta.
Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää.Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.

Harri Walden
kenttäkonsultti
Suomen Golfliitto