Lyönti- ja alastulojälkien korjaamiseen huolellisuutta

Lyönti- ja alastulojälkien korjaamiseen huolellisuutta

Hienoa, että pelaajia on ollut mukavasti liikkeellä, mutta lyönti- ja alastulojälkien paikkaamisessa on ikävä kyllä vielä parannettavaa.
Näin keväällä jälki saattaa toki näkyä heikommin, mutta jos sen jättää paikkaamatta, niin sen kohdan kyllä näkee kesällä varmasti!

Eli vaikka omaa jälkeä et sieltä löytäisikään, niin kyllä sieltä aina vähintään yhden jonkun toisen paikkaamatta jättäneen löytää.

Griinihaarukalla alastulojäljen korjaaminen ennen viheriön pelaamista ei ole myöskään sääntöjen kieltämää viheriöiden tunnustelmista, jos jollain sellainen käsitys asiasta on! 
Lisäksi myös hiekkaesteet tulisi tasoittaa lyömisen jälkeen. 
Griinihaarukka on pakollinen varuste kentällä pelattaessa!

Myös golfautoa käyttävien pelaajien on syytä välttää pahimpia paikkoja autolla ajaessaan erityisesti viheriön läheisyydessä!

Miksi?
Viheriöllä alastulojäljet
– Ruoho ei kuole, jos jälki paikataan tuoreeltaan
– Puttialusta pysyy tasaisena jatkossakin.
– Kenttä pysyy siistinä.

Lyöntijäljet
– Väylä pysyy tasaisena ja siistinä.
– Oikein paikalleen painettuna tuoreeltaan, irronnut pala juurtuu vielä paikkaan todennäköisesti.
– Jos ajaudut toisen lyöntijälkeen, et saa siitä vapautusta (poikkeus: siirtosääntö), joten tässäkin on kyse myös toisen huomioonottamisesta.

Hiekkaesteet
– Bunkkerit pysyy siistinä
– Toisten huomioon ottaminen. Esimerkiksi: jos olet toisen kengän jäljessä hiekkaesteessä, niin sitä ei saa tasoittaa ennen lyöntiä tai vapautua ilman rangaistusta.

Tiiauspaikalla
Lyöntijälkeä ei tarvitse paikata irronneella palasella, mutta hiekkasiemenseoksella paikkaaminen on suotavaa, mikäli sitä on tarjolla.
Lisäksi turhia maahan suuntautuneita harjoituslyöntejä tulisi välttää!

Mika Takanen, toiminnanjohtaja