Muistutusta kentällä käyttäytymiseen

Muistutusta kentällä käyttäytymiseen

Viime päivinä on tullut jonkin verran palautetta kanssapelaajien käyttäytymiseen kentällä ja tässä vähän muistutusta yhteisistä pelisäännöistä!
Valtaosalle nämä alla olevat on itsestään selvyyksiä, mutta kaikkien noudatettavaksi nämä on!

FORE
Aina kun se vaara on vähänkin olemassa, että pallosi voi osua kanssapelaajiin niin muistetaan varoitushuuto: FORE! 
Fyysisiä vahinkoja ei ole onneksi sattunut vielä, mutta luvattoman paljon ”läheltäpiti” -tilanteita on tullut.
Huuto ei maksa mitään ja huutamatta jättämisessä huonoja selityksiä on esimerkiksi se, että ”ei siellä ketään pitäisi olla” tai ”en arvannut lyöväni niin pitkälle”. Virheen sattuessa on myös hyvä muistaa, että anteeksipyyntökään ei maksa mitään.
Turhan mielipahan välttämiseksi on hyvä pitää muutama kymmenen metriä rakoa edellä meneviin.

Lyönti- ja alastulojälkien korjaaminen
Viheriöllä alastulojälkien korjaamisessa on tapahtunut parannusta, mutta vieläkin niitä löytyy luvattoman paljon. Jos kaikki pelaajat paikkaavat pelatessaan aina vähintään yhden alastulojäljen per viheriö, niin todennäköisesti ne sieltä vähenee melko nopealla vauhdilla.
Lyöntijälkien paikkaamisessa on vieläkin paljon välinpitämättömyyttä joka halutaan karsia pois. Tämäkin tilanne parantuisi kun jokainen pelaaja tarkistaisi lyöntinsä jälkeen, että paikka on semmoisessa kunnossa, mistä olisi itsekin seuraavalla kerralla mukava lyödä. 

Lähtöajoista
Golfkierros alkaa NSG:llä 1 tiiltä ja keskiviikkoisin 10 tiiltä. On kuitenkin aina mahdollista lähteä pelaamaan jälkimmäistä puoliskoa kentästä, mikäli edeltävältä väylältä ei ole tulossa pelaajia ja takaysillä on edessäkin tarpeeksi tilaa, että ei jäädä jalkoihin.
Takaa tulevilla tässä tapauksessa AINA etuajo-oikeus. 
Jos  lähdet eri tiiltä kuin vallitsevana pelipäivänä tarkoitettu, niin ei ole myöskään kohteliasta hätäillä ohituspaikkaa edellä meneviltä.
Lisäksi muistakaa pelaamaan lähtiessänne vahvistaa lähtönne (netissä tai klubilla) ja myös sen, että onko ryhmäänne tullut muita pelaajia, koska moni yksin pelaaja on saattanut siihen ilmoittautua lähtöaikanne varaamisen jälkeen.

Ohittaminen ja ohitusluvan antaminen
Hyviin tapoihin kuuluu, että toisia pelaajia ei ohitella kentällä ilman heiltä pyydettyä lupaa edes tauolla. Tähän asiaan kuuluu myös väylien yli ”hyppiminen”. Jos edelle menevä ryhmä ei etene takanatulevien mielestä tarpeeksi vauhdikkaasti, niin heiltä voi kohteliaasti pyytää mahdollisuutta ohitukseen. Kohteliasta pyytämistä ei kuitenkaan ole ns. kintuille lyöminen!
Hyviin tapoihin myös kuuluu, että mikäli oma ryhmänne ei pysy edellä menevien matkassa, on kohteliasta päästää takaa tulevat pelaajat ohitse, jos he pelaavat nopeammin. Tärkeää on kuitenkin pitää kiinni omasta pelinopeudestaan, jotta oman ryhmänkin peli etenee.

Hidas pelaaminen ja liian nopea pelaaminen
On selvää, että toiset ryhmät pelaavat nopeammin kuin toiset. Kentällämme pelataan paljon kierroksia 2-3 hengen ryhmissä ja yksi täysi lähtöryhmä ei välttämättä pysty pelaamaan yhtä nopeasti kuin pienemmät ryhmät. Kenttämme tavoiteaika kierrokselle on kuitenkin noin 4 tuntia. Toivoisimmekin, että pelaajat huomioisivat toiset pelaajat paremmin ja olisivat kärsivällisempiä myös takana tullessaan. 
Toisin sanoen ei olla liian hätäisiä ohittamaan, vaan esimerkiksi ruuhkaisessa tilanteessa yhdistetään 2 hengen ryhmät yhdeksi, mikäli edessä on useampi hitaampi ryhmä. Hitaampia ryhmiä taasen pyydämme tarkkailemaan pelinopeuttaan varsinkin, jos edessä on tyhjää  ja tarvittaessa päästämään nopeampia ryhmiä ohitse.

Rangepallojen lyöminen lähipelialueella
Rangepalloja saa käyttää harjoitteluun myös lähipelialueella, mutta niitä ei saa lyödä sieltä käsin rangelle!
Rangepallot myös kerätään koriin takaisin ja ne voi viedä takaisin palloautomaatin viereen, mikäli niitä ei halua enää rangella käydä lyömässä.

Ruohorangelta lyöminen
Ruohorangelle on tehty ohje, miten narulla rajatulta alueelta tulee lyödä.  Ajatuksena on lyödä mahdollisimman pieneltä alalta lyöntijälkiä, jotta korjaaminen on helpompaa. Huomioikaa myös turvallisuus, jos osa pelaajista lyö matoilta ja osa ruoholta.

Asiaton oleskelu kentällä
Kentällä on liikkunut asiattomia henkilöitä lähinnä uimamontun suunnalta. Mikäli havaitsette asiatonta oleskelua kentän alueella pelatessanne, voitte pelaajana kohteliaasti kehottaa henkilöitä poistumaan heidän omaan turvallisuuteensa vedoten. Ongelmatapauksissa voitte olla yhteydessä toiminnanjohtajaan tai kenttämestariin.

NSG:n henkilökunta