NSG:n ensimmäinen blogi-kirjoitus

NSG:n ensimmäinen blogi-kirjoitus

No niin, tässä se nyt on! NSG:n ensimmäinen blogi-kirjoitus!
 
NSG:n syyskokouksessa vahvistettiin toimintasuunnitelmassa muutos siitä, että Putti-lehteä ei enää tehdä, vaan eri toimijat tulevat kirjoittamaan ajankohtaisia kuulumisiaan blogissa, joka kantaa nimeä Putti-blogi. Näin kuulumiset pysyy tuoreempana teille jäsenille luettavaksi. Minun tehtäväni on avata tämä homma ja tulen myös omalta osaltani tänne kirjoittamaan säännöllisesti.
 
Mutta nyt itse kirjoitukseen ja aloitetaan vaikka kauden valmistelujen vaiheista, jota minulta monesti kysytään. Omalta osaltanihan kauden valmistelu noudattelee aikalailla samaa kaavaa vuosittain. Eli loka-marraskuussa viedään edellinen kausi pakettiin ja tehdään alustavat suunnitelmat tulevaa kautta ajatellen. Joulu- ja tammikuu on pidetään eniten edellisen kesän lomapäiviä, mutta muutama työpäivä viikkoon sisältyy tähän jaksoon. Näiden työpäivien osalta tekeminen on lähinnä juoksevien asioiden hoitamista. Helmikuusta aloitetaan muun muassa kauden valmistelu kisojen, tapahtumien sekä kurssien suunnittelulla. Lisäksi tähän aikaan vuodesta alkaa monet toimikunnat kokoontua suunnittelemaan toimintaansa. Maaliskuussa jatketaan helmikuussa aloitettua työtä ja lisäksi aletaan rekrytoimaan kausityöntekijöitä kentälle ja kahvioon. Huhtikuu menee yleensä aivan täysin kauden avauksen valmisteluissa ja tällöin viimeistään mennään jo täyttä työviikkoa, eikä lomapäiviä pahemmin pidellä enää. Toukokuusta syyskuuhun mennäänkin sitten taas vauhdilla toimintaa pyörittäen ja yhtäkkiä huomaa, että pelataankin jo päätöskisaa.

No vuodet ei ole veljeksiä, kuten sanonta kuuluu. Viime vuonna kävin hiihtämässä vielä golfkentän hiihtoladulla viimeisen kerran 10.4 ja tänä vuonna ei latua saatu kunnon hiihtokuntoon ollenkaan. Eli normaalista poiketen tämän kauden valmisteluihin on mahtunut muuttujia, joista merkittävimpänä luonnollisesti talven keliolosuhteet. Sen verran ollaan etuajassa keväässä, että valmistaudumme avaamaan kentän jo ennen pääsiäistä, mikäli keliolosuhteet sen sallivat. Toisen hyvän mausteensa kauden valmisteluun antoi uusi perheenjäsenemme, kun esikoistyttö syntyi helmikuun puolessavälissä. Typystä saadaan mitä luultavimmin jonkun vuoden päästä uusi tyttögolffari kentällemme, jolle nimikin pitäisi tulla viikonloppuna. Tästä syystä jäi myös oma perinteinen kaudenvalmistelu reissu kaveriporukan kanssa Espanjassa tekemättä. Kaverit oli toki reiluja ja sano, että kunnioittavat minun välivuottani sillä, että tänä vuonna siellä ei jaeta viimeistä sijaa ollenkaan. Eli on vissiin tullut menestyttyä tourillamme hyvin viime vuosina J.

Kentän avauksen osalta kauden valmistelu on kenttämestari Terollekin ollut haasteellinen. Hän on puhdistanut viheriöt lumesta joululomien aikaan sekä viimeksi maaliskuun alussa ennen lauhaa jaksoa. Tero myös yritti tehdä jääpeitteeseen reikiä lannoitteilla loppiaisen aikaan, jotta jääpoltteen vauriot olisivat mahdollisimman pieniä. No tämän kaiken jälkeen tilanne näytti 14.3 hyvältä, kun lumi- ja jääpeite oli sulanut kentän pinnasta pois ja jäljellä oli vain routakerros. Tämän jälkeen oli luvassa kylmempää jaksoa ja ennen kaikkea kohtuullisia yöpakkasia, joita näyttää jatkuvan vielä jonkin aikaa. Tällöin toivoimme kentän pintaan pientä lumipeitettä, jota myös vähän tulikin, suojaamaan paljaita viheriöitä liialta kuivumiselta, kun kastelukaan ei ole jäisen maan aikaan mahdollista. Lisäksi lumipeite mahdollisti sen, että Tero pystyi tämän viikon alussa hiekoittamaan viheriöt ilman työkoneen jälkiä, joka myös edesauttaa kosteuden pysymistä maaperässä siihen saakka, kunnes kastelu saadaan toimimaan. Tämän päivän tilanne on nyt se, että käytännössä odotellaan yöpakkasten hellittämistä sen verran, että routa sulaa maaperästä pois, minkä jälkeen kenttä voitaneen avata, kun se on tarpeeksi kuiva. Rangea suunnittelemme aukaistavaksi jo viikonlopuksi, jossa on jo muutaman viikon voinut kovimmasta poltteesta kärsivät käydä lyömässä omilla palloilla matoilta.

Seuraavan kirjoituksen kirjoitan huhtikuun puoleen väliin mennessä, jolloin kerron kesän kilpailu-, koulutus- ja junioritoiminnasta. Ennen sitä saattaa joku toimijamme runoilla oman bloginsa teille luettavaksi. 

-Mika Takanen