NSG:n Vuoden Golffariksi Markku Pietikäinen, Vuoden golfteko: Lauri Hyväri ja Matias Laitila

NSG:n Vuoden Golffariksi Markku Pietikäinen, Vuoden golfteko: Lauri Hyväri ja Matias Laitila

Syyskokousten yhteydessä palkittiin periteiseen tapaan Vuoden Golffari. 
Tänä vuonna johtokunta päätti jakaa palkinnon seuran pitkäaikaiselle puheenjohtaja Markku Pietikäiselle.

Markku on ollut johtokunnan jäsen vuodesta 2010 lähtien ja toiminut seuran puheenjohtaja kaudesta 2012 lähtien.
Lisäksi hän on toiminut kahden viimeisimmän kauden aikana myös senioritoimikunnan puheenjohtajana ja vaikka hän luopuikin seuran puheenjohtajuudesta, niin hän tulee toiminnassa jatkamaan myös johtokunnan jäsenenä.

Markun vapaaehtoistyönmäärä niin asiantuntijana, talkoolaisena sekä golffarina vuosien saatossa on ollut valtaisa, joten Kiitos ja Onnittelut Markku!

Uutena palkintokategoriana tänä vuonna otettiin Vuoden Golfteko- palkinto. Kriteerit palkinnon saamiseen jätetään sopivan häilyväksi, mutta palkintojen tarkoitus on huomioda myös yksittäisiä tekoja golfyhteisön hyväksi. 
Tänä vuonna kun palkinto päätettiin ensimmäistä kertaa jakaa, niin johtokunta päätyi palkitsemaan Vuoden Golftekoja peräti kaksi kappaletta. Molemmat teoista oli tällä kertaa yksittäisiä pelisuorituksia, joilla saatiin positiivista julkisuutta lajin ja yhteisömme eteen. 

Vuoden Golfteko 2018:
Lauri Hyväri Hole In One väylä 8 12.5.2018
*Laurin Ässä kasilla oli poikkeuksellinen edellisiin holaritapahtumiin, että kyseisellä väylällä holari oli tehty aikaisemmin vuonna 2004 ja tapa millä se tuli oli poikkeuksellinen. Kisassa oli ennätysmäärä pelaajia 152 ja sponsori Champion Door Oy oli luvannut perinteiseen tapaan ensimmäisestä holarista 2000€ erikoispalkinnon. No Lauri aloitti yhteislähtökisan väylältä kahdeksan ensimmäisenä lyöjänä ja tietenkin pallo mukiin… 
Sattuman todennäisyyden laskin varovaisesti siten, että jos vuosittain kasiväylää on pelattu noin 10000 kertaa, niin 1/140000 on suhde eli noin 0,007 promillea.

Vuoden Golfteko 2018:
Matias Laitila Albatrossi väylä 7: 29.7.2018
* Matiaksen Alba taasen väylällä 7 oli keltaiselta lyöntipaikalta tehtynä kenttähistorian ensimmäinen (Asla Veteläinen punaisilta, väylä 7, v. 2012). Avauslyönti oli karannut väylän 6 puolelle, josta Matias päätti kohtuu ripeästi lyödä toisten pelaajien tieltä pallon pois. Peliseurassa ollut Antti Viljamaa oli todennut pallon kadonneen näkyvistä lipun lähelle tultaessa, eikä kiikarillakaan sitä enää näkynyt!  Albatrossi on siis par viitosella kahdella lyönnillä tai par nelosella yhdellä tehty tulos. 

Onnittelut palkituille!

Kuvassa vasemmalta: Matias Laitila, Markku Pietikäinen sekä uusi puheenjohtaja Markku Laitila