Pääsiäiskuulumiset kentältä

Pääsiäiskuulumiset kentältä

Viimekuun vaihteessa tulleet lumet alkaa olemaan kentältä hävinnyt, mutta paikoin on vielä laitamilla lunta. Viheriöt on vielä harsojen allakin umpijäässä (pari senttiä sulaa pinnasta), joten tänä pääsiäisenä ei ikävä kyllä vielä pelata, varsinkin kun kelit kylmenee jälleen ainakin hetkellisesti. Kentän avaaminen tulee kuitenkin näillä näkymin tapahtumaan lähiviikkoina, toki sitten poikkeusjärjestelyin, joiden pohjana toimii THL:n, valtioneuvoston ja golfliiton suositukset. Range on edelleen avoinna poikkeusjärjestelyin ja jos lunta on maassa, niin omaa lumilapiota vaan matkaan mattojen putsaamista varten.

Johtokunta kokoontui eilen etäkokouksella ja siinä luonnosteltiin jo pääpiirteittäin suunnitelmat kenttä järjestelyihin, mikäli muutoksia ei ennen avausta ilmene.
Pelaamaan kentälle pääsee max kahden hengen ryhmissä ja lähtövälit tulee olemaan 7 min.
Pelaamaan pääsee myös yksinkin ja kaikkien tulee toimia ohjeistuksen mukaisesti jota myös valvotaan, jotta harrastuksemme pysyy turvallisena ja sallittuna näinä poikkeuksellisina aikoina!
Kentällä ei tule olemaan roskiksia, ei pallopesureita eikä bunkkeriharavoita ja väylä wc:t on poissa käytöstä. Vuokrakärryt ja golfautot on poissa käytöstä toistaiseksi. Voimme kuitenkin vuokrata pelaajistolle olemassa olevia kärryjä henkilökohtaiseen käyttöön määräajaksi, mikäli pelaajat pystyvät niitä kuljettamaan itse. Viheriöillä liput pidetään pelatessa paikallaan ja kuppeihin asetetaan korotusta jonkin verran pallon nostamisen helpottamiseksi, jotta lipputankoihin ei tarvitse koskea. Käsidesiä tulee saataville myös väylille väylätaulujen yhteyteen ja kentällä ei ohitella ja muutoinkin pidetään sosiaalinen etäisyys pelikavereihin.
Klubin järjestelyistä sen verran, että kaikki etämaksumahdollisuudet pyritään samaan toimintaan ennen kauden alkua, jotta ylimääräinen käteisen käyttö ja asiointi voidaan saada minimiin klubin sisällä. Ravintolakielto koskee myös toimintaamme, mutta voimme suppeammalla valikoimalla hoitaa ulosmyyntiä pelaajistolle klubilta käsin ja samalla mahdollistaa wc-käynnit. Aukioloajat ja tarkemmat ohjeet tulevat ennen kauden avausta näkyviin kotisivuillemme ja paikanpäälle ja pelaajia pyydetään tutustumaan niihin ennen paikalle saapumista.

Tapahtumista sen verran, että kilpailukalenteri oli jo ihan hyvällä mallilla ennen julkaisua, mutta toukokuun osalta tapahtumia ei näillä näkymin päästä ainakaan pitämään. Jotain omaan tahtiin pelattavaa viikkokisa-juttua on kehitteillä, mutta koitetaan ensin saada rattaat pyörimään kentällä.

Pyrimme sopeuttamaan toimintamme vastaamaan poikkeusaikojen tulopohjaan ja toivomme, että pelaajat sen vaikutukset sekä talkootyön tarpeen kauden aikana esimerkiksi kenttävalvonnassa.
Kauteen voi valmistautua esimerkiksi hankkimalla pelipaketteja allekirjoittaneelta jo etukäteen ja osakkaiden vuokraamia pelioikeuksia löytyy vuokrapalstalta https://www.nivalanseudungolf.fi/myyntipalsta

Hyvää Pääsiäistä kaikille ja pysytään terveenä!

-Mika/NSG


Tässä vielä alla golfliiton ohjeet pelaajille ja linkki usein kysyttyihin
https://golf.fi/wp-content/uploads/2020/03/UKK-Usein-kysyttyj%C3%A4-kysymyksi%C3%A4-2.pdf

Ohjeistus golfin harrastajien COVID-19-tartuntojen ehkäisemiseksi:

 • Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut.
 • Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.
 • Vältä kättelyä pelikavereiden ja muidenkin kanssa.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Koska kentällä ei poikkeustilanteesta johtuen ole roskikset käytössä, niin huolehdithan, että kuljetat
  käytetyt nenäliinat ja muut roskat pois kentältä ja hävität ne asianmukaisesti.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Voit epäillä koronavirustartuntaa, jos sinulla on kuumetta, yskää, kurkkukipua, päänsärkyä tai hengenahdistusta. Jos taudin oireet ovat lieviä etkä kuulu riskiryhmiin, lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita, vaan taudin voi sairastaa kotona.
 • Terveydenhuollon yksiköihin ja Päivystysapuun tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Päivystysapu-palvelun ja terveyskeskusten turhaa kuormittamista tulee välttää, jotta kiireellistä hoitoa tarvitsevat henkilöt saavat apua nopeammin.
 • Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, kannattaa pysytellä kotona.

Tarkennuksia ja lisäyksiä löydät UKK-aineistosta. Aineistosta löydät ohjeistukset myös riskiryhmään kuuluvien pelisuosituksista.


PELIKENTÄLLÄ:

 • Pidetään lipputanko aina reiässä. Nosta pallo varovasti reiästä, jotta reikä ei vaurioidu.
 • Pelataan pienemmissä peliryhmissä
 • Nosta vain oma pallosi reiästä hanska kädessä
 • Älä lainaa pelikaverin mailoja
 • Käytä vain omia golfkärryjä tai kanna bägiä
 • Nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

Lisää ohjeita ja ajankohtaista tietoa saat THL:n sivuilta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos