Pidetään kenttä siistinä ja huomioidaan myös kentänhoito pelatessa

Pidetään kenttä siistinä ja huomioidaan myös kentänhoito pelatessa

Ensimmäiseksi täytyy kiittää pelaajia, että poikkeuksellisen vähän on ollut korjaamattomia alastulojälkiä sekä paikkaamattomia lyöntijälkiä ollut tänä keväänä kentällä.
Pidetään sama linja läpi kauden, niin kaikki saavat nauttia hyväkuntoisesta kentästä!

Tässä kuitenkin muutama seikka mikä vaatii parannusta/muistuttamista

Roskat kentällä
Tänä keväänä on poikkeuksellisen paljon roskia tippunut bägistä kentälle. Erityisesti nuuskapusseja ja tupakintumppeja näkyy tippuvan kentällä luvattoman paljon.
Väyläroskiksia löytyy kuitenkin joka väylältä ja niissä on myös kupit tupakkituotteitteille erikseen, joten tähän nyt vähän tarkkuutta!

Väylien kiertäminen oikeassa järjestyksessä
NSG:n kentällä aamuisin kiertävien tulisi pyrkiä lähtemään aina 1 tiiltä (poikkeuksena 10 tii keskiviikko), että kentänhoito voidaan tehdä aamuisin tehokkaasti.
Meillä on aamuisin kentällä hyvin tilaa, mutta 1-2 hengen ryhmät, joita menee muutama peräkkäin on vaikeita väistää ja työmiehet pyrkivät hoitamaan mahdollisimman vähin siirtyminen kenttää, jotta resursseillamme se pysyy mahdollisimman hyvässä kunnossa. On eri asia väistää 1x4hlö ryhmä kuin että siellä menee 4x 1hlö ryhmä.
Tästä syystä jos lähdet väärältä tiiltä aamuisin, niin kentänhoidolla on täysi etuajo-oikeus työnsä tekemiseen ja voit joutua odottamaan jonkin aikaa

Viime aikoina ei ole tullut yhtään negatiivista palautetta muilta pelaajilta 10 tiille menemisestä, mutta tässä vielä ohjeistus asiaan
Golfkierros alkaa NSG:llä 1 tiiltä ja keskiviikkoisin 10 tiiltä, jos ei muuta mainita!
On kuitenkin aina mahdollista lähteä pelaamaan jälkimmäistä puoliskoa kentästä, mikäli edeltävältä väylältä ei ole tulossa pelaajia ja takaysillä on edessäkin tarpeeksi tilaa, että ei jäädä jalkoihin. 
Takaa tulevilla tässä tapauksessa AINA etuajo-oikeus. Jos  lähdet eri tiiltä kuin vallitsevana pelipäivänä tarkoitettu, niin ei ole myöskään kohteliasta hätäillä ohituspaikkaa edellä meneviltä. Lisäksi muistakaa pelaamaan lähtiessänne vahvistaa lähtönne (netissä tai klubilla) ja myös sen, että onko ryhmäänne tullut muita pelaajia, koska moni yksin pelaaja on saattanut siihen ilmoittautua lähtöaikanne varaamisen jälkeen peliseuran toivossa.

Ohittaminen ja ohitusluvan antaminen
Hyviin tapoihin kuuluu, että toisia pelaajia ei ohitella kentällä ilman heiltä pyydettyä lupaa edes tauolla. Tähän asiaan kuuluu myös väylien yli ”hyppiminen”. Jos edelle menevä ryhmä ei etene takanatulevien mielestä tarpeeksi vauhdikkaasti, niin heiltä voi kohteliaasti pyytää mahdollisuutta ohitukseen. Kohteliasta pyytämistä ei kuitenkaan ole ns. kintuille lyöminen!Hyviin tapoihin myös kuuluu, että mikäli oma ryhmänne ei pysy edellä menevien matkassa, on kohteliasta päästää takaa tulevat pelaajat ohitse, jos he pelaavat nopeammin. Tärkeää on kuitenkin pitää kiinni omasta pelinopeudestaan, jotta oman ryhmänkin peli etenee.

Toisten kiinnijuokseminen
Muistetaan myös se, että jos rauhalliseen aikaan kentällä on lähtenyt pelaajia ennen teitä ja haluatte ”juosta ne kiinni” ilman että tunnette heitä, niin tiedostakaa, että osa saattaa haluta pelata kierroksensa yksin tai lähtöajallaan lähteneessä ryhmässä ja näin ollen eivät halua ryhmiä yhdistettävän kesken kierroksen.

Hidas ja nopea pelaaminen
On selvää, että toiset ryhmät pelaavat nopeammin kuin toiset. Kentällämme pelataan paljon kierroksia 2-3 hengen ryhmissä ja yksi täysi lähtöryhmä ei välttämättä pysty pelaamaan yhtä nopeasti kuin pienemmät ryhmät. Kenttämme tavoiteaika kierrokselle on kuitenkin noin 4 tuntia. Toivoisimmekin, että pelaajat huomioisivat toiset pelaajat paremmin ja olisivat kärsivällisempiä myös takana tullessaan. Toisin sanoen ei olla liian hätäisiä ohittamaan, vaan esimerkiksi ruuhkaisessa tilanteessa yhdistetään 2 hengen ryhmät yhdeksi, mikäli edessä on useampi hitaampi ryhmä. Hitaampia ryhmiä taasen pyydämme tarkkailemaan pelinopeuttaan varsinkin, jos edessä on tyhjää  ja tarvittaessa päästämään nopeampia ryhmiä ohitse.

Ruohorangen käyttö
Ruohorangelle on tehty ohje palloautomaatin viereen, miten narulla rajatulta alueelta tulee lyödä. 
Ajatuksena on lyödä mahdollisimman pieneltä alalta lyöntijälkiä, jotta korjaaminen on helpompaa. Huomioikaa myös turvallisuus, jos osa pelaajista lyö matoilta ja osa ruoholta.

Asiaton oleskelu kentällä
Kentällä on liikkunut asiattomia henkilöitä lähinnä uimamontun suunnalta. Mikäli havaitsette asiatonta oleskelua kentän alueella pelatessanne, voitte pelaajana kohteliaasti kehottaa henkilöitä poistumaan heidän omaan turvallisuuteensa vedoten. Ongelmatapauksissa voitte olla yhteydessä toiminnanjohtajaan!

 

Hyviä pelejä toivottaen!

Mika Takanen
Toiminnanjohtaja