Puheenjohtajan kevätkuulumiset kauden 2020 kynnyksellä

Puheenjohtajan kevätkuulumiset kauden 2020 kynnyksellä

Kauden 2020 kynnyksellä

Tuleva golfkausi on käynnistymässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa maailmalla ja myös meillä jylläävän koronaviruksen takia.

NSG varautuu pelikauden alkamiseen normaalista poikkeavassa tilanteessa mutta kuitenkin positiivisin mielin. Vastuullisena golfseurana kannamme vastuun siitä, että pelaajien ja henkilökunnan terveys ja hyvinvointi ovat nyt ne kaikkein tärkeimmät asiat. Kaikki kentän avaamiseen ja muiden toimintojen käynnistämiseen liittyvät ratkaisut tehdään ensisijaisesti ihmisten terveyttä ajatellen.

Suomessa koronarajoitukset näyttävät purevan hyvin, eikä esimerkiksi tehohoidossa olevien määrä ole rajussa kasvussa tällä hetkellä. Tällaiset uutiset herättävät luottamusta, että tämä viheliäinen kulkutauti saataisiin kuriin mm. ilman ulkonaliikkumiskieltoa. Golf on niitä harvoja harrastuksia joita nykytilanteessa pystytään harrastamaan.

Olemme avanneet jo rangen erikoisjärjestelyin. Kentän avaaminen on mahdollista heti kun säät ja kentän kunto sen mahdollistaa. Tulemme avaamaan kentän viranomaisten, THL:n ja Suomen golfliiton antamien määräysten ja suositusten mukaisesti. Kilpailutoiminta on kielletty toukokuun loppuun saakka. Alkukaudesta ei järjestetä myöskään yhteisiä tilaisuuksia ja talkoita.

Yhteisten tilojen käyttöä tullaan rajoittamaan ja kentillä suojaudutaan viruksen leviämiseltä mm. käyttämällä vain omia kärryjä, poistamalla haravat bunkkerista, ja huputtamalla pallopesurit. Peliryhmät pienennetään kahteen pelaajaan. Pelatessa pidetään lipputanko griineillä paikallaan. Huolehdimme siitä, että käsidesiä on saatavilla riittävästi. Kahvion pidämme suljettuna alkukaudesta, mutta wc-käynti on mahdollista. Pyrimme järjestämään kahvin ym. pienen tarjottavan osalta take-away annoksilla klubitalon ulkoterassilta.

Korona-viruksen leviämisen torjunnassa on tärkeintä vähentää fyysisiä kontakteja ihmisten kesken ja siksi pohdimme myös ilmoittautumiskäytäntöjä ja maksamiseen uusia tapoja. Laadimme näistä kaikista rajoituksista ja poikkeuksista selkeät ohjeet pelaajille ennen kentän avaamista.

Tiedämme, että golfin pelaajille yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat erittäin tärkeitä. Kausi aukeaa perinteisesti halauksin, kun tavataan talvitauon jälkeen. Valitettavasti tämä osuus pitää tänä vuonna jättää väliin ja pitää pientä fyysistä välimatkaa kanssapelaajiin.

Pelaajissamme on myös riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Yli 70-vuotiaita on pyydetty pysyttelemään kotona ja toivomme, että he malttavat pysyä alkukaudesta pois golfkentältä. On ensiarvoisen tärkeää, että he eivät saa tartuntaa.

Johtokunnassa olemme siirtyneet kokoustamaan sähköisin välinein etäkokouksina. Seuraamme viikoittain tilanteen kehittymistä. On selvää, että koronalla on vaikutukset seuran talouteen. Joudumme selviämään kaudesta aikaisempaa pienemmällä miehityksellä. Nyt jos koskaan, talkooapu on enemmän kuin tarpeeseen. Erityisesti tänä vaikeana aikana tarvitsemme toinen toistemme tukea.

Olen aivan varma, että tästäkin me yhdessä selvitään!

Markku Laitila

NSG puheenjohtaja