logo

Kauden 2020 kynnyksellä

Tuleva golfkausi on käynnistymässä täysin poikkeuksellisessa tilanteessa maailmalla ja myös meillä jylläävän koronaviruksen takia.

NSG varautuu pelikauden alkamiseen normaalista poikkeavassa tilanteessa mutta kuitenkin positiivisin mielin. Vastuullisena golfseurana kannamme vastuun siitä, että pelaajien ja henkilökunnan terveys ja hyvinvointi ovat nyt ne kaikkein tärkeimmät asiat. Kaikki kentän avaamiseen ja muiden toimintojen käynnistämiseen liittyvät ratkaisut tehdään ensisijaisesti ihmisten terveyttä ajatellen.

Suomessa koronarajoitukset näyttävät purevan hyvin, eikä esimerkiksi tehohoidossa olevien määrä ole rajussa kasvussa tällä hetkellä. Tällaiset uutiset herättävät luottamusta, että tämä viheliäinen kulkutauti saataisiin kuriin mm. ilman ulkonaliikkumiskieltoa. Golf on niitä harvoja harrastuksia joita nykytilanteessa pystytään harrastamaan.

Olemme avanneet jo rangen erikoisjärjestelyin. Kentän avaaminen on mahdollista heti kun säät ja kentän kunto sen mahdollistaa. Tulemme avaamaan kentän viranomaisten, THL:n ja Suomen golfliiton antamien määräysten ja suositusten mukaisesti. Kilpailutoiminta on kielletty toukokuun loppuun saakka. Alkukaudesta ei järjestetä myöskään yhteisiä tilaisuuksia ja talkoita.

Yhteisten tilojen käyttöä tullaan rajoittamaan ja kentillä suojaudutaan viruksen leviämiseltä mm. käyttämällä vain omia kärryjä, poistamalla haravat bunkkerista, ja huputtamalla pallopesurit. Peliryhmät pienennetään kahteen pelaajaan. Pelatessa pidetään lipputanko griineillä paikallaan. Huolehdimme siitä, että käsidesiä on saatavilla riittävästi. Kahvion pidämme suljettuna alkukaudesta, mutta wc-käynti on mahdollista. Pyrimme järjestämään kahvin ym. pienen tarjottavan osalta take-away annoksilla klubitalon ulkoterassilta.

Korona-viruksen leviämisen torjunnassa on tärkeintä vähentää fyysisiä kontakteja ihmisten kesken ja siksi pohdimme myös ilmoittautumiskäytäntöjä ja maksamiseen uusia tapoja. Laadimme näistä kaikista rajoituksista ja poikkeuksista selkeät ohjeet pelaajille ennen kentän avaamista.

Tiedämme, että golfin pelaajille yhteisöllisyys ja sosiaaliset suhteet ovat erittäin tärkeitä. Kausi aukeaa perinteisesti halauksin, kun tavataan talvitauon jälkeen. Valitettavasti tämä osuus pitää tänä vuonna jättää väliin ja pitää pientä fyysistä välimatkaa kanssapelaajiin.

Pelaajissamme on myös riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Yli 70-vuotiaita on pyydetty pysyttelemään kotona ja toivomme, että he malttavat pysyä alkukaudesta pois golfkentältä. On ensiarvoisen tärkeää, että he eivät saa tartuntaa.

Johtokunnassa olemme siirtyneet kokoustamaan sähköisin välinein etäkokouksina. Seuraamme viikoittain tilanteen kehittymistä. On selvää, että koronalla on vaikutukset seuran talouteen. Joudumme selviämään kaudesta aikaisempaa pienemmällä miehityksellä. Nyt jos koskaan, talkooapu on enemmän kuin tarpeeseen. Erityisesti tänä vaikeana aikana tarvitsemme toinen toistemme tukea.

Olen aivan varma, että tästäkin me yhdessä selvitään!

Markku Laitila

NSG puheenjohtaja

Puheenjohtajan mietteitä

Kaudesta alkaa olla jo puolet takanapäin. Kausi alkoi jo pääsiäisenä ja kierrosmäärien suhteen ollaan aika lailla aikaisempien vuosien vauhdissa. Säät ovat suosineet pelaamista ja kenttä on loistokunnossa.

Alkeiskurssilla on käynyt hyvin väkeä ja green cardin on suorittanut jo 50 tulevaa golfin harrastajaa. Loppukesästä ja syksyllä alkaa vielä uusia kursseja, joten hyvin ehtii vielä! Syksy on hyvä aika aloittaa golfharrastus. Voi makustella miltä laji tuntuu ja seuraavana keväänä sitten alusta lähtien mukaan hyvän harrastuksen pariin.

Kilpailutoimintaa uudistettiin tälle kesää siten, että yksilökilpailuja ja parikisoja on nyt ollut tasaisemmin. Tämä on toiminut ja kisoissa on ollut pelaajia runsaasti. Loppukaudella on tulossa seuran mestaruuskilpailujen lisäksi monia mielenkiintoisia kisoja.

Toteutamme myös tänä vuona Pelaaja Ensin –Kyselyn. Kyselyyn kannattaa vastata ja tulokset julkaisemme kauden päätteeksi. Tarkoituksemme on kehittää ja uudistaa seuran toimintaa. Mielellään kuulisimme jäsenistön mielipiteitä asiassa. Mitä uudistuksia haluaisitte seuran toimintaan ja olisiko kentän suhteen kehittämistarpeita yms. Palautetta voi antaa sähköpostilla puheenjohtaja(ät)nivalanseudungolf.fi tai toiminnanjohtaja(ät)nivalanseudungolf.fi

Minun golfharrastus alkoi vuonna 2010 vaimon innoittamana, kun kävimme alkeiskurssin Nivalassa. Siitä lähtien olemme lajia harrastaneet ja saaneet omia lapsiakin innostumaan golfista. Rehellisesti on tunnustettava, että golfkärpänen on päässyt puraseen.

Olen ollut seuran johtokunnassa useamman vuoden ja saanut seurata läheltä golfyhteisön toimintaa. Syyskokous valitsi minut uudeksi puheenjohtajaksi Markku Pietikäisen jäätyä sivuun puheenjohtajan tehtävistä. Parhaimmat kiitokset Markulle hyvästä ja ansiokkaasta toiminnasta joka toki jatkuu johtokunnan jäsenenä sekä senioritoimikunnan puheenjohtajana.

Markku Laitila

Kevät aurinko on tullut esille, hangen pinta alenee ja golf kausi lähenee. Seuran kevätkokous on pidetty ja valmistautuminen tulevaan kauteen toimistolla ja varikolla on alkanut. Samoin harrastajan mieli alkaa virittäytymään tulevan kauden avaukseen. Kenttä avataan luonnollisesti heti kun se on mahdollista. Päivää arvuutellaan, mutta aina se tulee nopeasti.

Uuteen kauteen lähdetään uusilla säännöillä. En vielä ole niihin kovin perehtynyt, nyt alkaa olla aika tutustua. Pelin perusteet eivät muutu paljon, mutta pieniä helpottavia ja selkeyttäviä muutoksia on tullut. Toimistolla suunnitellaan sääntökoulutusta, joten kiinnostus siihen kannattaa ilmaista, sillä varmistetaan koulutuksen toteutuminen.

Omalla kohdallani viime kausi päättyi jonkinlaiseen pelilliseen kriisiin, lyönti ei kulkenut, eikä varsinkaan osunut, seurauksena synkkiä ajatuksia. Kevään aurinko on kuitenkin nostanut innostusta ja mailat on puhdistettu aloitusta varten. Ehkä asiassa on tukenut myös keilailu harrastus talven aikana, siinä on saanut kehittää kehon hallintaa ja koordinaatiota mukavalla tavalla.

Seniorien toiminta käynnistyy talkoilla, kesän suunnitelma on senioritoiminnan osalta tehty ja näkyvillä ”Senioritoimikunta” –palstalla. Tervetuloa toimintaan mukaan, uudet ja vanhat seniorit.

Markku Pietikäinen
johtokunnan jäsen
senioritoimikunnan puheenjohtaja

Joulu on ovella ja heti perään alkaa uusi vuosi. Sen myötä minä jätän Nivalan seudun golf yhdityksen puheenjohtajan tehtävän toisiin osaaviin käsiin. Tehtävässä aloittaa syyskokouksen valitsemana Markku Laitila. Hän on pätevöitynyt monissa luottamustehtävissä ja monivuotisena johtokunnan jäsenenä.

Toivotan Markulle mitä parhainta menestystä vaativassa tehtävässä ja samalla oman varauksettoman tukeni työhön, jatkanhan vielä johtokunnan jäsenenä.

Seitsemän vuotta, jotka toimin puheenjohtajana, olivat mielenkiintoisia vuosia. Kenttää ja sen hoitoa kehitettiin, kaikissa toimissa johtoajatuksena oli kolme sanaa, pelattavuus, hoidontarve ja viihtyvyys. Pieniä resursseja on pyrittävä käyttämään mahdollisimman viisaasti kohdentamalla ne tarkasti vaikuttavimpaan kohteeseen. Resurssien riittävyys on kiinni pelaajamääristä, Nivalan kenttä on suhteellisen pienellä talousalueella. Pelaajamäärän lisäämiseksi on löydettävä uusia ihmisiä, jotka voisivat kiinnostua lajista. Me innokkaimmat olemme jo mukana.

Haluan kiittää jäsenistöä luottamuksestanne ja tuestanne puheenjohtaja aikanani. Annetaan tuki myös uudelle puheenjohtajalle, laitetaan aina sana oman kentän ja golfin puolesta.

Kentän kunnosta vastaavalle henkilöstölle kuuluu myös kiitos. Pelaaja Ensin –kyselyn tulokset olivat myönteiset. Erityisesti jäsenet kokivat kentän ilmapiirin myönteisenä, samoin vieraspelaajat.

Kysely otettiin käyttöön, jotta saisimme suoraan pelaajilta tietoa kehittämistarpeista. Tällä tiedolla olemme voineet kohdentaa pienet resurssimme mahdollisimman hyvin vaikuttaviin kohteisiin.

Toivotan kaikille Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019.

Uuden golfkauden odotuksessa.

puheenjohtaja
Markku Pietikäinen

Seuramme yhteystiedot:
Nivalan Seudun Golf ry
PL 47 (Ravitie 60)
85500 NIVALA   

Aukiolotiedot:
Kenttä: Avoinna kesäviheriöin 
Range: Avattu 1.4, lyönnit myös ruoholta.
Lähipelialue: Avoinna

Klubi/Kahvio aukioloajat: 
6.6. ALKAEN 
MA-PE 8-21
LA-SU 8-19

Toimiston aukioloajat:
Arkisin klo 8-16
toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi / 08 443700

Puhelimet:
Toimisto: 08 443 700
Caddiemaster: 08 443 700
e-mail Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.nivalanseudungolf.fi