Syksyn kentänhoitosuunnitelmat

Syksyn kentänhoitosuunnitelmat

Näin loppukaudesta kenttää aletaan myös valmistaa talvehtimiskuntoon.
Tässä alustavaa suunnitelmaa syystöiden osalta ja samalla osviittaa kentän aukioloista.

Tulevien vuosien aikana on tarkoitus myös käydä lyöntipaikkojen peruskorjaus läpi erityisesti etuysin osalta. Osalla lyöntipaikoista korjaustoimenpiteeksi riittää tasaus, mutta jotakin lyöntipaikkoja muotoillaan uudestaan ja laajennetaan jonkin verran. Ensi keväänä kokeillaan myös kahdella lyöntipaikalla muotoilun jälkeen siirtonurmea, jonka avulla lyöntipaikat saadaan mahdollisimman pian takaisin käyttöön.
Tilapäisenä lyöntipaikkana toimii joko väylän alku, lyöntipaikan viereen leikattu väliaikainen lyöntipaikka tai jossain tapauksissa lyöntipaikka voi olla väylän muilla tiiauspaikoilla. 
Lyöntipaikkojen korjausta varten kenttätoimikunta kartoitti kunkin lyöntipaikan korjaustarpeen syyskuussa ja teki niistä suunnitelman, missä väliaikaisten lyöntipaikkojen määrä olisi mahdollisimman pieni. Aikataulu täsmentyy, kun nähdään ensi keväänä, miten siirtonurmella korjatut lyöntipaikat asettuu.

Viikko 40 (kuluva viikko)
Väylän 14 vasemman laidan salaojitus saatetaan valmiiksi.

Viikko 41
Väylän 1 poikkiojan ruoppaus.
Väylien 2,6,7 punaisten lyöntipaikkojen tasaus, jolloin väliaikaiset lyöntipaikat käytössä remontin alkaessa.
Väylien ilmaistus aloitetaan ja koska NSG:llä ei ole kalustoa holkitusjätteen keräämiseen, niin holkitusjäte jää väylille syksyn ajaksi. Holkitusjätettä pyritään verkottamaan mahdollisuuksien mukaan, mutta se onnistunee paremmin vasta keväällä, kun on kuivempaa ja aines hajoaa sinne helpommin.

Viikko 42
Viheriöiden ilmaistus aloitetaan ja ns. talviviheriöt käytössä kullakin väylällä työn ajan. Holkitusjäte kerätään kuitenkin pois ja liput palautetaan tämän jälkeen takaisin kesäviheriöille. Tämän jälkeen kesäviheriöt vielä käytössä kelien salliessa.
Vähän ennen pakkasten alkamista tai lumen tuloa viheriöille tehdään ns. talvikylvö, jonka jälkeen ei enää kesäviheriölle palata.
Kesäviheriöt on viimeisen viiden vuoden aikana sulkeutuneet keskimäärin lokakuun puolessa välissä.
Varsinkin viheriöiden ilmaistuksesta viime vuonna saadun kokemuksen perusteella sillä oli iso vaikutus kentän talvehtimiseen ja näin ollen ajatuksena on , että kenttä saataisiin keväällä mahdollisimman hyväkuntoisena auki.
Kahvio suljetaan viimeistään siinä vaiheessa, kun talviviheriöille mennään, mutta pelaaminen on mahdollista, mikäli ei ole pakkasta tai lunta maassa.

Talven aikana kentältä karsitaan vielä mahdollisuuksien mukaan lisää puustoa lähinnä sivualueilta ilmankierron ja hoidettavuuden parantamiseksi.

Toukokuussa korjataan näillä näkymin valkoiset lyöntipaikat 8 sekä 9 ja niihin kokeillaan siirtonurmea.

-Mika