Tasoituksen vuositarkistus 2017 (HR) tehty 2.1.2018

Tasoituksen vuositarkistus 2017 (HR) tehty 2.1.2018

NSG:n jäsenille tehtiin jälleen tasoituksen vuositarkistus viime vuoden osalta 2.1.2018.
Viime vuonna ensimmäistä kertaa käytössä oleva Handicap Review (HR) on huomattavasti armeliaampi pelaajille, sillä vain kahdeksan NSG:n jäsenen tasoitus muuttui, kun taas aikaisemmat neljä vuotta käytössä ollut (AHR) heilutti tasoituksia melko monella.

Voit tarkistaa oman uuden tasoituksesi jäsensivuilta nsg.nexgolf.fi sivuilta sekä tasoituslistat sivuilta
Jos nimeäsi perässä ei ole *-merkkiä ja sinulla on vähintään 4 tasoitusmerkintään viime kaudelta, niin ole yhteydessä toimistolle.

Itse tarkistuksessa pelaajan tasoitusta verrataan saman tasoitusryhmän pelaajiin ja monimutkaisella laskukaavalla järjestelmä tutkii, että onko pelaajan tasoitus hänelle oikea ja tekee muutoksen tarvittaessa automaattisesti.

Uudessa laskukaavassa on huomioituna myös kentän vaikeusaste (slope rating -luku). Jos luku ei kentältä ole tiedossa, käyttää järjestelmä oletuksena lukua 113.

Yleisesti HR ei puutu pelaajan tasoitukseen, mutta se voi muuttaa pelaajan tasoitusta tarvittaessa molempiin suuntiin. Tasoitusryhmässä 1 (HCP 0-4,4) tasoitus voi muuttua 1,0 lyöntiä, tasoitusryhmässä 2 (4,5-11,4) 2,0 lyöntiä ja tasoitusryhmissä 3-5 (11,5-36) 3,0 lyöntiä. Vanhassa AHR:ssä tasoitusmuutos oli kaikissa ryhmissä maksimissaan 2,0 lyöntiä.

-Mika Takanen/NSG

Lue lisää aiheesta

http://www.ega-golf.ch/content/system-manual

http://golf.fi/tasoitusjarjestelma/