Tasoituskierrosohjeita 2017

Tasoituskierrosohjeita 2017

Yleisohje tasoituskierrosten pelaamiseen

NSG kannustaa jäseniään jättämään tasoituskierroskortteja, jotta tasoitus olisi mahdollisimman reaaliaikainen. Jotkin vieraskentät vaativat edelleen vieraspelaajilta vähintään tasoituksen 36, jotta heidän kentällään on mahdollista vierailla, joten siinäkin vähän porkkanaa tasoituksen pudottamiseen. Jotta tasoitusjärjestelmä toimii tasapuolisesti, niin golfliitonkin ohjeistaa siten, että tasoitustulos 36 pistettä on jo ns. hyvän päivän tulos.

Viime vuotiseen tapaan myös 2-tasoitusryhmässä kelpaa 9-reikäinen tasoituskierros.  Näin ollen siis 4,5 tai isommalla tasoituksella pelaavat voivat jättää tasoituskierroksen myös puolikkaalta.

9-reikäisillä tasoituskierroksilla pistebogey-pisteitä kertyy laskennallisesti 18 reiän tuloksen mukaan.
Pelaajan yhdeksän reiän aikana saamiin pisteisiin lisätään 18 pistettä (9 x 2 pistettä). Jos pisteitä kertyy
enemmän kuin 36, pelaajan tasoitus paranee. Jos pisteitä kertyy 36 tai vähemmän, pelaajan tasoitus pysyy
samana tai nousee.
Yhdeksänreikäiseksi tasoituskierrokseksi hyväksytään aina kyseisen päivän ensimmäinen yhdeksän reiän
suoritus, joka ei saa olla osa 18 reiän kierrosta. Pelaaja ei siis voi parantaa tasoitustaan (9-reikäisellä
kierroksella) päivän toisella kierroksella tai päättää, että tasoituskierroksena toimii hänen pelaamansa 18
reiän kierroksen toinen yhdeksän reiän lenkki. Päivän aikana voi pelata vain yhden 9-reikäisen
tasoituskierroksen.

Alimmassa tasoitusryhmässä hcp <4,5) tasoitukseen voi vaikuttaa vain 18-reikäisillä kilpailukierroksilla.

NSG:llä tasoituskierroksen ilmoittamiseen riittää se, että pelaajan merkitsijä tietää ennen kierrosta pelaajan pelaavan tasoituskierrosta. Tuolloin merkitsijä voi osaltaan katsoa, että kierros pelataan golfin sääntöjen mukaisesti.

Vaikka kentällä olisi siirtosääntö voimassa, niin kenttä on tasoituskelpoinen.

1.6.2016 Slopetaulukot ja HCP-indeksit päivittyy ja sen myötä oransseista lyöntipaikoista tulee myös tasoituskelpoisia kaikille tasoitusryhmille, vaikka oranssit ovat erityisesti aloittelevia ja junioreita varten suunniteltu.

Tuloskortin jättämisestä

Tuloskortti tulee täyttää mahdollisimman selkeästi ja siinä tulee olla merkittynä ainakin pelaajan nimi, päivämäärä, pelattu tii sekä merkitsijän nimi. (tuloskortissa lukee allekirjoitus, mutta mieluummin nimi tekstaten tai allekirjoitus nimenselvennöksellä)

Paperista tuloskorttia ei ole tarvetta jättää klubille vaan tasoituskierroksen voi myös syöttää suoraan nsg.nexgol.fi -palvelussa omilla tunnuksilla. Siellä voi myös syöttää harjoituskierrosten tuloksia, jotka eivät vaikuta tasoitukseen. Lisäksi on mahdollista vaikka lähettää tuloskortti kuvana tai skannattuna toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi
Edelleenkin toki paperisen tuloskortin voi myös jättää tai lähettää klubille laskettavaksi.
Jos pelaatte tasoituskierroksen muilla kentillä, niin sen voi myös syöttää edellä mainituilla tavoilla sillä poikkeuksella, että kortti (paperi tai sähköinen) tulee toimittaa aina toimittaa kotiseuraan (NSG:lle) eikä pelatulle vieraskentälle.

HUOM! Oranssin tiin tasoituskierroksia pystyy jättämään ainoastaan nexgolfissa uuden käyttöjärjestelmän puolella.

Pelaajat ovat velvollinen tarkistusta varten säilyttämään tuloskorttinsa kuluvan vuoden loppuun. 

Tasoituslistat

Pelaajien reaaliaikainen tasoitus on nähtävillä nexgolfista heti tuloskortin syöttämisen jälkeen sinne. Muihin seurohin ja ebirdieen tasoitus ”pitäisi” näkyä seuraavana päivänä keskusrekisterin kautta, jonne pelaajien tiedot päivittyvät vähintään kerran vuorokaudessa.

NSG:n kotisivuilla oleva tasoituslista päivitetään noin viikon välein, joten siellä ei aina ole välttämättä viimeisin tieto.

Pelaaja on aina itse vastuussa tasoituksestaan ja vaikka tuloskorttia ei vielä olisi syötettykään nexgolfiin, niin tulee hänen olla tietoinen uudesta tasoituksestaan ja ilmoittaa se oikeana kilpailuissa. 

Lisätietoa golfin tasoitusjärjestelmästä löytyy golfliiton sivuilta
http://golf.fi/tasoitusjarjestelma/

EGA-tasoitus

Jotta pelaajalla on ns. virallinen tasoitus, tulee hänen olla jättänyt edellisen kauden aikana tai kuluvana kautena vähintään neljä (4) tasoitusmerkintää. 
NSG vaatii tasoituksellisissa kilpailusarjoissa pelaajalta aktiivisen tasoituksen palkintojen saamiseen, mutta osallistumista se ei estä. EGA-tasoituksen tunnistaa (*) merkinnästä tarkan tasoituksen perässä. 

Tasoitukselle tehdään myös EGA:n määräämä vuositarkistus (AHR) vuoden vaihteessa, josta lisätietoa löytyy aikaisemmin julkaistussa 
http://nivalanseudungolf.fi/ajankohtaista/861-tasoituksen-vuositarkistus-2016-hr-tehty-16-1-2017