Tasoituskierrosohjeita sekä tietoa oransseista lyöntipaikoista

Tasoituskierrosohjeita sekä tietoa oransseista lyöntipaikoista

Oranssit lyöntipaikat

NSG:lle on eilen asennettu kentälle oranssit lyöntipaikat, jotka sijaitsevat kunkin väylän alussa. Ne korvaavat viime vuonna kokeilussa olleet musta lyöntipaikat (par 3-kenttä). Niiltä voi pelata kuka tahansa vaikka ne junioreita varten sinne asennettiinkin.
Oranssit lyöntipaikoilta pelattaessa väylä par-luku ja hcp-arvo on sama kuin muiltakin lyöntipaikoilta.
Oransseilta lyöntipaikoilta pelattaessa pelitasoitus eli slope määräytyy seuraavasti:
Pojat/miehet: Tarkka tasoitus, josta vähennetään 9 eli poika tasoituksella 54 saa pelitasoitusta 45 lyöntiä.
Tytöt/naiset: tarkka tasoistus, josta vähennetään 4 eli tyttö tasoituksella 35,5 saa pelitasoitusta 32 (normaali pyörityssääntö).

Oranssit lyöntipaikat on tasoituskelpoinen tasoitusryhmässä 37-54 ikäryhmään katsomatta. Toisin sanoen sieltä pelattaessa tasoitusta voi laskea aina 37 asti, jonka jälkeen tasoitusta voi pudottaa ainoastaan varsinaisilta lyöntipaikoilta.
Varsinaista pistebogeylaskuria ei nexgolfissa eikä netissä vielä ainakaan tässä vaiheessa lyöntipaikoille ole, joten jos oranssilta lyöntipaikalta pelattaessa pelaa tasoituskierroksen, niin se tulee jättää toimistolle laskettavaksi. Oranssille tiille tulee oma tuloskortti lähipäivinä ja sitä ennen voi käytää normaalia tuloskorttia, johon selkeästi vain merkitsee lyöntipaikaksi oranssin tiin. 

EGA-tasoitus

Jotta pelaajalla on ns. virallinen tasoitus, tulee hänen olla jättänyt edellisen kauden aikana tai kuluvana kautena vähintään neljä (4) tasoitusmerkintää.
NSG vaatii tasoituksellisissa kilpailusarjoissa pelaajalta aktiivisen tasoituksen palkintojen saamiseen, mutta osallistumista se ei estä. EGA-tasoituksen tunnistaa (*) merkinnästä tarkan tasoituksen perässä. 

Tasoitukselle tehdään myös EGA:n määräämä vuositarkistus (AHR) vuoden vaihteessa, josta lisätietoa löytyy aikaisemmin julkaistussa 
http://nivalanseudungolf.fi/ajankohtaista/410-tasoituksen-vuositarkistus-2014-ahr

Yleisohje tasoituskierrosten pelaamiseen

NSG kannustaa jäseniään jättämään tasoituskierroskortteja, jotta tasoitus olisi mahdollisimman reaaliaikainen. Jotkin vieraskentät vaativat edelleen vieraspelaajilta vähintään tasoituksen 36, jotta heidän kentällään on mahdollista vierailla, joten siinäkin vähän porkkanaa tasoituksen pudottamiseen. Jotta tasoitusjärjestelmä toimii tasapuolisesti, niin golfliitonkin ohjeistaa siten, että tasoitustulos 36 pistettä on jo ns. hyvän päivän tulos.

Viime vuotiseen tapaan 9-reikäinen tasoituskierros käy myös tasoitusryhmässä 3. Näin ollen siis 11,5 tai isommalla tasoituksella pelaavat voivat jättää tasoituskierroksen myös puolikkaalta.

9-reikäisillä tasoituskierroksilla pistebogey-pisteitä kertyy laskennallisesti 18 reiän tuloksen mukaan.
Pelaajan yhdeksän reiän aikana saamiin pisteisiin lisätään 18 pistettä (9 x 2 pistettä). Jos pisteitä kertyy
enemmän kuin 36, pelaajan tasoitus paranee. Jos pisteitä kertyy 36 tai vähemmän, pelaajan tasoitus pysyy
samana tai nousee.
Yhdeksänreikäiseksi tasoituskierrokseksi hyväksytään aina kyseisen päivän ensimmäinen yhdeksän reiän
suoritus, joka ei saa olla osa 18 reiän kierrosta. Pelaaja ei siis voi parantaa tasoitustaan (9-reikäisellä
kierroksella) päivän toisella kierroksella tai päättää, että tasoituskierroksena toimii hänen pelaamansa 18
reiän kierroksen toinen yhdeksän reiän lenkki. Päivän aikana voi pelata vain yhden 9-reikäisen
tasoituskierroksen.

Tasoitusryhmässä 2 (hcp 4,5- 11,4)tasoituskierrokseksi kelpaa sääntöjen mukaan pelattu 18-reikäinen kilpailu- tai harjoituskierros.
Alimmassa tasoitusryhmässä hcp <4,5) tasoitukseen voi vaikuttaa vain 18-reikäisillä kilpailukierroksilla.

NSG:llä tasoituskierroksen ilmoittamiseen riittää se, että pelaajan merkitsijä tietää ennen kierrosta pelaajan pelaavan tasoituskierrosta. Tuolloin merkitsijä voi osaltaan katsoa, että kierros pelataan golfin sääntöjen mukaisesti.

Vaikka kentällä olisi siirtosääntö voimassa, niin kenttä on tasoituskelpoinen.

Tuloskortin jättämisestä

Tuloskortti tulee täyttää mahdollisimman selkeästi ja siinä tulee olla merkittynä ainakin pelaajan nimi, päivämäärä, pelattu tii sekä merkitsijän nimi. (tuloskortissa lukee allekirjoitus, mutta mieluummin nimi tekstaten tai allekirjoitus nimenselvennöksellä)

Paperista tuloskorttia ei ole tarvetta jättää klubille vaan tasoituskierroksen voi myös syöttää suoraan nexgolf.fi/nsg palvelussa omilla tunnuksilla. Siellä voi myös syöttää harjoituskierrosten tuloksia, jotka eivät vaikuta tasoitukseen. Lisäksi on mahdollista käyttää myös esimerkiksi http://golfpiste.com/pb/ pistebogey-laskuria ja lähettää tuloskortti toimisto(ät)nivalanseudungolf.fi
Edelleenkin toki paperisen tuloskortin voi myös jättää tai lähettää klubille laskettavaksi.

Pelaajat ovat velvollinen tarkistusta varten säilyttämään tuloskorttinsa kuluvan vuoden loppuun. 

Tasoituslistat

Pelaajien reaaliaikainen tasoitus on nähtävillä nexgolfista heti tuloskortin syöttämisen jälkeen sinne. Muihin seurohin tasoitus ”pitäisi” näkyä seuraavana päivänä keskusrekisterin kautta, jonne pelaajien tiedot päivittyvät vähintään kerran vuorokaudessa.

NSG:n kotisivuilla oleva tasoituslista päivitetään muutaman päivän välein, joten siellä ei aina ole välttämättä viimeisin tieto.

Pelaaja on aina itse vastuussa tasoituksestaan ja vaikka tuloskorttia ei vielä olisi syötettykään nexgolfiin, niin tulee hänen olla tietoinen uudesta tasoituksestaan ja ilmoittaa se oikeana kilpailuissa. 

Lisätietoa golfin tasoitusjärjestelmästä löytyy golfliiton sivuilta
http://www.golf.fi/tasoitus