Terveisiä Barents Summer Games- kisoista

Terveisiä Barents Summer Games- kisoista

Olin mukana 7-9.8 Oulussa järjestetyissä Barents Summer Games-kisoissa Suomen golfjoukkueessa. Suomalaisia golffareita oli mukana kahdeksan, Ruotsista oli kaksi pelaajaa ja norjalaisia oli mukana kuusi pelaajaa. Suomen joukkueessa pelasi minun lisäksi Kiira Riihijärvi ja Kreetta Salonpää Virpiniemi Golfista sekä Serena Kukkonen, Stiina Pakonen, Tuomas Mattila, Tero Leppänen ja Walter Rousti Oulun Golfkerhosta. Kisa pelattiin Sankivaarassa ja kisäkenttänä toimi Vaara.
 
Saavuin Ouluun perjantaina, jolloin kävin majoittumassa hotelliin ja pelaamassa Vaaran etuysin. Kisakenttä oli itselleni tuttu jo heinäkuun Aluetourilta ja sen kunto oli parantunut selvästi Aluetourin jälkeen, joten saimme pelata hyväkuntoisella kentällä.
 Lauantaina pelasimme henkilökohtaista pistebogeyta, pojat keltaiselta ja tytöt punaiselta tiiltä. Ryhmät oli tehty siten, että kussakin ryhmässä oli kaksi suomalaista ja kaksi ulkomaalaista pelaajaa. Itse pelaamisen lisäksi pääsikin puhumaan myös englantia ja jonkun verran myös ruotsia viikonlopun aikana. Itse pelasin 31 pistettä, jolla sijoittui kuudentoista pelaajan joukossa kuudenneksi. Oma peli kulki oikein hyvin ensimmäiset neljätoista väylää ( olin siinä vaiheessa yhden alle omien ), mutta viimeisellä neljällä väylällä riittikin sitten ohjelmaa senkin edestä ja pisteiden teko loppui siihen. Oli kuitenkin tosi kiva  päästä pelaamaan hieman toisenlaista kisaa  muiden juniori-ikäisten kanssa, joten viimeisten väylien otherit  eivät harmittaneet paljoa yhtään.
 
Sunnuntaina pelimuotona oli foursome tasoituksellisena pistebogeyna. Parit muodostettiin siten, että suomalaiselle arvottiin ruotsalainen tai norjalainen pelikaveriksi. Itse sain parikseni norjalaisen pojan. Pelasimme parini kanssa varsin hyvin, kortista löytyi kolme pöröä, mutta lipsahti sinne jokunen tuplakin. Keräsimme tasaisesti pisteitä ja saimme niitä kokoon yhteensä 32. Sijoitumme sillä tuloksella toiseksi kahdeksan parin joukossa voittajien pelatessa 36 pistettä.
 Asuin kisojen ajan Radisson-hotellissa, jossa oli majoittuneena golffareiden lisäksi lentopalloilijat sekä yleisurheilijat. Hotellissa olikin aivan suurten urheilukisojen tunnelma, sillä sielä näkyi eri maiden maajoukkueasuihin pukeutuneita nuoria urheilijoita. Barents Summer Games-kisojen järjestelyorganisaatio kattoi yöpymiskulut hotellissa, ruokailut kisapäivinä sekä kuljetukset kisapaikoille, joten puitteet olivat kohdillaan.
 
Kisat olivat kaikin puolin upea kokemus, oli mukavaa päästä osallistumaan kansainväliseen kisaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin.Enpä olisi kauden alussa arvannut, että pelaisin elokuussa kansainvälisessä kisassa Suomen joukkueessa.

-Aaro Vuolteenaho

AaroVuolteenaho