Tilanne kentältä 12.3.2015

Tilanne kentältä 12.3.2015

Kevät tekee tuloaan ja tässä vähän infoa kentän tilanteesta 12.3.2015

Kentän talvehtiminen lähti kohtuullisen hyvin liikkeelle, kun sinne saatiin lumipeite, joka tuli joulukuun puolenvälin tienoilla. Vaikka tuolloin tullut lumi oli märkää ja tuli sulaan maahan, niin se ei onneksi jäätynyt pintaan ja viheriöt saivat siitä kaipaamansa suojan talveksi.

Hiihtolomaa ennen kävimme kenttämestari Teron kanssa tutkimassa viheriöitä ja tuolloin siellä oli lunta noin puolimetriä, eikä jäätä ollut muodostunut viheriön pintaan.
Tämä antaa hyvät edellytykset hyvälle talvehtimiselle. Huomion arvoista oli myös se, että routaa oli vain muutama sentti, jos sitäkään.

No viime viikkoina on ränneistä on vesi juossut ja lunta on kentällä noin 20 senttiä. Viime päivien sateet on kuitenkin jäädyttänyt vettä jonkin verran viheriöiden pintaan, mutta näin lähellä kevättä sen ei pitäisi enää olla riski jääpoltevaurioille.

Kun vertaillaan tilannetta viime vuoteen, niin lunta on enemmän, mutta tähän aikaan vuodesta se on vain hyvä suoja, koska se suojaa lyhyeksileikkattuja alueita yöpakkasilta, auringolta ja tuulelta. Vaikka viime vuonna lunta ei ollut nimeksikkään, niin routaa oli sitäkin enemmän, mikä esti avaamisen maalis-huhtikuun taitteessa, jolloin range kuitenkin jo saatiin auki. Viime vuoden avaushan tapahtui pääsiäisenä 18.4 ja tämän vuoden avausajankohtaa on vielä ennen aikaista sanoa. Joka tapauksessa vähäisen roudan takia se voi onnistua nopeastikin, kun lämpötilat nousevat kunnolla plussan puolelle ja lumet häviävät.

Kentällä tehdään tällä hetkellä puunpoistoa, kun hoidettavuuden parantamiseksi sieltä otetaan parisataa runkoa pois lähinnä takaysin puolelta. Kantojenpoistoa ei suoriteta ainakaan vielä tänä vuonna.

Lisäksi väylille levitetään hiekkaa lumen päälle, mikäli se pystytään vähäroutaiseen maahan levittämään isolla kalustolla ilman vaurioita.

Kevään odotusta golffareille toivottaen, Mika Takanen/NSG

Alla pari kuvaa 12.3.2015 kentältä