Tilannetta kentältä hiihtolomaviikolla

Tilannetta kentältä hiihtolomaviikolla

Eteläsuomessa on jo kenttiä aukaistu, mutta meillä siihen on vielä matkaa. Vaikka lumikentältä häviääkin, niin maa on vielä jäässä ja sen on saatava sulaksi ja kuivemmaksi ennen kentän aukaisua.
Kentän avaamisen suhteen on vielä turhan aikaista antaa päivämääräennustetta. Avaamme kentän jokatapauksessa heti kun se on kaikin puolin järkevää. Tilanne on kuitenkin niin poikkeuksellinen, että avaus saattaa olla mahdollista aikaisemmin kuin koskaan (edellinen ennätys vuonna 2011 pitkäperjantai 22.4.).  

Kentän talvehtimisen vaiheita
Marraskuussa kaikki näytti vielä hyvältä, mutta joulukuussa vesisateet sulattivat lumet viheriöiltä, mutta kun maa oli jo jäässä, niin vesi ei imeytynyt, vaan jäätyi viheriöiden pintaan. No kenttämestarimme Tero puhdisti viimeisetkin lumenrippeet joulun ja loppiaisen välillä viheriöltä ja levitti niihin lannoitetta, jotta jääkerrokseen tulisi ”hengitysreikiä” ja jääpolte saataisiin minimiin. Lähinnä takaysin viheriölle jäi enää tuolloin jonkin verran jäätä, muutoin tilanne näytti siltä, että suurimmalta katastrofilta vältytään.
Tammikuussa pakkaset aiheuttivat kohtuu paljaaseen maahan routakerroksen, jonka vahvuudesta ei ole tarkkaa tietoa. Ja viime viikkojen sulat ovat taas aiheuttaneet veden jäätymisvaaran viheriöin pintaan. Kenttämestarimme kuitenkin puhdisti jälleen viheriöt paljaaksi vähäisestä lumesta, ettei se aiheuta niihin lisää jäätä. 
Nyt tilanne näyttä hyvin samalta kuin vuoden vaihteessa. Etuysin viheriöt ovat lumesta paljaat, mutta jäässä ja takaysillä on muutama viheriö ainakin osittain jään peitossa.

Alla muutama tilannekuva kentältä.

PS. Veimme rangelle kenttämestarin kanssa muutaman lyöntimaton tänään, joten siellä on halukkaiden mahdollista käydä lyömässä omilla palloilla. Omat pallot tulisi kerätä mahdollisimman hyvin pois harjoittelun jälkeen. Talviharjoittelupaikka on silti pelaajien käytössä normaalisti.

Vähälumisin terveisin, Mika